Har du hørt om en «happiness manager» før?

Altså en «lykke-sjef» på norsk? eller hva med en «wellness manager» – en «velvære-sjef»? Social relations manager er noe mer vanlig, mens «hospitality manager» er hakket mer unorsk igjen.

Møt sjefene i videoen

Klikker du på videoen øverst i artikkelen, kan du møte alle sjefene selv.

Sjefene med de uvanlige titlene er alle å finne i Fornebuporten AS – selskapet som står bak utviklingen av den nye «landsbyen» av boliger, kontorer, restauranter på Fornebu.

LES OGSÅ:

– Å si opp folk er noe av det dyreste du kan gjøre 

360 Kværner-ansatte på plass på Fornebu

De første inn

Eureka flyttet inn som første leietaker torsdag 25. juni, deretter kom Kværner mandag denne uken.

I Fornebuporten skal arbeidstakerne og bedriftene som leier kunne spise ved flere ulike matkonsepter, gå i blomsterbutikken, til frisøren og på treningssenter. Medlemskap til treningssenteret ligger i leiekontrakten.

Fakta: Se sjefenes bakgrunn

  • Happiness manager (lykkesjef) på norsk er det tilsvarende en resepsjonssjef, André Finstad (29): Har jobbet syv år innenfor Carlson Rezidor Group. Begynte som pikkolo på Radisson Blu Scandinavia og jobbet seg opp til Front Office Manager med ansvar for oppfølging av kvalitet på renhold.
  • Resepsjonen på Fornebuporten har ansvaret for respesjonen og 11 møterom.
  • Wellnessmanageren Jesper Makholm (28), skal drifte treningssenteret: Har bagrunn fra Forsvaret, Norges helsehøyskole og personlig trener i Elixia. Har bygget opp mange treningsrom og har eget selskap innen trening og coaching.
  • Valentina Yazykova (25)/prosjektleder for websiden/intranett: Kom til Norge fra Russland som 17-åring. Har bachelor og mastergrad i europeiske og amerikanske studier og internasjonal kommunikasjon. Har vært finalist i en rekke skjønnhetskonkurranser som Top Model Worldwide og representerte Russland ved hovedfinalen i London. Designer klær, herunder uniformer til resepsjonsteamet på Fornebuporten.
  • Hospitality manager, direkte oversatt er det «gjestfrihets-sjef», Lovisa Hegborn (32): Har jobbet for Hilton i Thailand og Dubai, vært hotelldirektør ved Scandic i Stockholm og direktør ved Scandic Vulkan i Oslo.

 

Viktig med slike verdier

Torstein Storækre, sjef for Fornebuporten AS, mener visjonen er viktig – ikke minst i de tøffere tidene vi nå er inne i.

– Vi er så og si fullt utleid her. Så Fornebuporten AS som byggeier og utleier blir slik sett ikke påvirket av tøffere tider. Men jeg tror at myke verdier som vi legger opp til kan ha noe å si for den enkelte arbeidstaker. Jeg tenker da eksempelvis på muligheten til å spise på restaurant, trene på et godt treningssenter, og hvordan man konkret blir mottatt med vennlighet og velvilje. Og sjefene vi har her er viktige i å oppfylle visjonen. At de ansatte føler glede er igjen viktig for arbeidslyst og kreativitet, påpeker Storækre.

Han mener konseptet de har valgt både med alle tilbudene og de ulike sjefene er et konkurransefortrinn i utleiemarkedet.

– Jeg tror dette er en trend kanskje flere etter hvert vil følge, mener han.