Skip to main content

Øker sikkerheten rundt Hege Storhaug-foredrag i Asker

VIL PRESENTERE BOK: Hege Storhaug vil presentere sin siste bok i Asker kulturhus mandag kveld. Det er Asker Frp med leder Trond Ellingsen (bildet) i spissen som står som arrangør for arrangementet

Mandag kveld tar samfunnsdebattanten Hege Storhaug plass i Asker kulturhus for å holde foredrag i forbindelse med en bokutgivelse.

Forfatteren og den politiske aktivisten Hege Storhaug vil presentere sin siste bok i Asker kulturhus mandag kveld, blant annet med et foredrag.

Storhaug har gjort seg bemerket som islam- og innvandringskritiker, og har til tider skapt kontroverser, som blant annet da hun i sommer hevdet at 80 prosent av de syriske flyktningene som var foreslått hentet til Norge, var IS-sympatisører. Hun gikk senere noe tilbake på denne uttalelsen.

Politiet bekrefter ovenfor Budstikka at de har opprettet en egen sak i forbindelse med mandagens Storhaug-arrangement.

– Vi er kjent med arrangementet og kjent med at Asker Frp har invitert denne kvinnen til en bokpresentasjon. Vi er kjent med dette og tar høyde for det, bekrefter innsatsleder i Asker og Bærum politidistrikt, Tomm Berger.

Han ønsker ikke å gå i detalj rundt hvilke sikkerhetstiltak som settes inn.

– Men vi blir nok mer synlig i Asker sentrum enn vi vanligvis er på denne tiden, samtidig skal vi jo også håndere andre oppgaver som kommer, sier Berger.

– Kjenner henne godt

Det er Asker Frp med leder Trond Ellingsen i spissen som står som arrangør for arrangementet.

– Hvorfor har dere invitert Storhaug til Asker?

INVITERTE STORHAUG: Leder i Asker Frp, Trond Ellingsen.

– Jeg kjenner henne godt, og når hun er ute på en slik turné var det naturlig å spørre om hun også ville komme innom Asker, sier Trond Ellingsen.

LES OGSÅ: – Asker og Bærum vil endre seg i rekordfart hvis dagens asylinstitutt opprettholdes  

Storhaug skal holde et foredrag på omlag 45 minutter med utgangspunkt i temaer hun tar opp i boksen sin, og det vil bli åpnet for spørsmål fra salen etter det.

– Hvor mange håper dere vil komme på arrangementet?

– Det er umulig å si. Kapasiteten i multisalen er vel på 250. Kommer det et sted mellom 100 og 200 hadde det vært hyggelig, sier Ellingsen.

LES OGSÅ: Frp-topp står bak islamkritisk nettsted  

Har tenkt sikkerhet

Han bekrefter at sikkerhet rundt arrangementet har vært et tema.

– Hvordan blir sikkerheten?

– Sikkerheten er ordnet, noe mer enn det ønsker jeg ikke å si.

– Men er det noe spesielt dere tar høyde for kan skje?

– Verden er nå en gang slik den er. Vi har selvfølgelig samarbeidet med politiet, avslutter Ellingsen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.