Skip to main content

Oddvar Orm flyttet inn til Asker-familie

SLANGEBESØK: Her ved enden av terrassen har buormfamilien funnet seg godt til rette. Marit Pedersen synes det er morsomt, men er likevel usikker på hvor lenge hun ønsker å ha den krypende gjesten i hagen. FOTO:PRIVAT/KIM VAN DER LINDEN

For tre uker siden troppet det en slange opp på terrassen til familien på Gullhella i Asker. Siden har den besøkt familien på fire nesten daglig.

– Første gangen vi så den, sto vi inne på kjøkkenet. Da kom den krypende på terrassen mot oss, og løftet opp hodet foran glassdøren. Den så ganske svær ut, sier Marte Pedersen, som innrømmer at hun ikke var overbegeistret over det første slangebesøket.

– Det var litt ekkelt. Ungene leker jo i hagen, og vi var usikre på hva det var og hvor mange det var i området. Vi prøvde derfor å skremme den ved å trampe på plattingen, fortsetter hun.

Slangen forsvant, men kom senere tilbake, og familien fikk tatt både bilder og video av den.

Budstikka-leser: Ekkelt? Rene flotte buormer er en nytelse. Har flere i hagen på Hvalstad.Si din mening!

– Vi har kikket litt på nettet og funnet ut at det mest sannsynlig dreier seg om en buorm. Da vi fant ut det, så var det ikke så farlig, sier Pedersen.

Del

– Det er mest morsomt, og det er spennende å se om den ligger der når vi kommer hjem fra jobb, legger hun til.

Les flere nyheter fra Asker

Oddvar orm

Pedersen forteller at buormen som regel kommer på besøk på ettermiddagen, og helst når det er sol. Etter tre uker med nesten daglig besøk på terrassen er ormen blitt en spennende gjest for Marte Pedersen, samboeren og barna Emma Celine (6) og Elias (4). 

– Vi døpte den Oddvar orm, så når barna kommer hjem på ettermiddagen, så spør dem: "er Oddvar her i dag?". Men en dag så vi plutselig at Oddvar hadde fått to unger. Da ble det litt feil, smiler hun.

En meter lang

Heldigvis har ingen i familien noen fobi mot slanger, og barna har etter hvert blitt vant til å ha en slangefamilie i hagen.

Les mer om buorm på wikipedia.

– De synes det er morsomt med babyormene, men holder seg litt i bakgrunnen når vi er ute og ser på dem. De er ikke spesielt redde, men det har jo sikkert sammenheng med at vi ikke er så hysteriske vi heller, fastslår Marte Pedersen, som likevel kan fortelle at den største buormen langt fra er noen liten slange.

– Oddvar er ganske svær. Jeg vil tro at han kanskje er en meter lang, sier hun.

Gjør store øyne

Selv om buormen er en ufarlig orm, så er ikke Marit Pedersen så sikker på om hun ønsker å ha den krypende familien i hagen på permanent basis.
– De kan jo bite selv om de er ikke giftige. Jeg vet ikke helt hva vi skal gjøre med dem, sier Pedersen.

Enn så lenge har det imidlertid ikke oppstått noen store konflikter mellom de to familiene, men slangene har nok overrasket en og annen i nabolaget.

– Nå barna våre leker med andre barn i hagen vår, så pleier jeg å si ifra at de må huske å se litt etter slangene. Og mens mine bare sier: "ja da mamma", så gjør de andre barna ganske store øyner når de får høre at det er slanger der, smiler hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.