Skip to main content

Nytt tilfelle av alvorlig Vibrioinfeksjon

Advarer: Franz Leonard Nilsen advarer folk med åpne sår om å bade i saltvann.

Bærum kommune bekrefter nytt tilfelle av Vibrioinfeksjon ved bading i sjøen.

I en pressemelding sendt fra Bærum kommune bekrefter de at det er rapportert om et nytt tilfelle av Vibrioinfeksjon. Bakterien trives godt i varmt saltvann. De høye sjøtemperaturene som har vært i Oslofjorden denne sommeren har ført til en økt risiko for infeksjonen.

Kommuneoverlege i Bærum, Franz Leonard Nilsen, advarer mot å bade med åpne sår, spesielt i saltvann. Han skriver i pressemeldingen at spesielt personer med immunsvikt og eldre bør være ekstra påpasselige før de begir seg ut på svømmetur. Bading i ferskvann vil ikke resultere i infeksjon med vibriobakterier

Smittet tidligere i sommer

Tirsdag 19. juli ble en kvinne innlagt på sykehus med Vibrioinfeksjon etter å ha badet ved Holtekilen. Bærum kommune opplyste om at kvinnen ble infisert gjennom et leggsår hun hadde.

I 2016 måtte en dame amputere beinet etter å ha badet ved Høvik. Hun hadde et skrubbsår, som i ettertid ikke ville leges.

Kommuneoverlegens tips:


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.