Skip to main content

Nytt orgel i Holmen kirke

FULLSATT: Mange hadde tatt turen til Holmen kirke søndag formiddag for å høre det nye orgelet under innvielsesgudstjenesten.
FULLSATT: Mange hadde tatt turen til Holmen kirke søndag formiddag for å høre det nye orgelet under innvielsesgudstjenesten.

Etter syv års arbeid, kunne endelig Holmen kirke innvie sitt nye orgel under gudstjenesten på søndag.

Til fullsatt kirke kunne organist Marilyn Brattskar endelig spille på det nye orgelet under innvielsesgudstjenesten søndag formiddag.

- Det er helt uvirkelig å sitte her i dag. Det har ikke helt gått opp for meg at dette er Holmen kirkes eget orgel. Det er et helt fantastisk instrument og jeg gleder meg til å bruke det jevnlig, smiler hun.  

Biskop Ole Christian Kvarme var til stede for å innvie det nye orgelet.

– Å få nytt orgel er en stor begivenhet. Jeg vet at det lenge har vært behov for et nytt orgel i Holmen kirke, så det er godt å se at det endelig har kommet på plass. Orgelet vil bety mye for menighetslivet her, sier Kvarme, som  sammen med menighetens nye sokneprest Anne Beate Tjentland, holdt  innvielsesgudstjenesten søndag formiddag.

Kulturkirke

Gudstjenesten ble avlsuttet med stående applaus og hyllest av organist Brattskar, som har vært en viktig ressurs i arbeidet med det nye orgelet.

Menighetens orgelkomiet har siden 2004 arbeidet med å få på plass det nye orgelet. Leder for orgelkomiteen, Alf Staver er svært fornøyd med resultatet.

- Det nye orgelet er helt fantastisk, og kan ikke sammenlignes med det vi hadde tidligere, smiler Satver som håper orgelet vil bidra til å sette Holmen kirke på kartet som kulturkirke.

Holmen kirke har allerede planlagt 13 konserter det kommende året. Søndag kveld holder organist Marilyn Brattskar innvielseskonsert. 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.