Skip to main content

Nytt gigantprosjekt på Fornebu

Fornebu Næringspark Tegning: HRTB AS Arkitekter MNAL

Arenaen på Fornebu kan bli del av en høyteknologisk nærings- og forskningspark med 20.000 studenter og ansatte.

Fornebu Utvikling eier store arealer rundt Telenor Arena og er kommet langt i planleggingen av "Fornebu Science Park" – en 200.000 kvadratmeters storsatsing med privat teknisk universitet, hovedkontor for ett eller flere store teknologiselskaper og egen kulturarena. Budstikka presenterer i dag prosjektet for første gang.


– Dette vil kreve store ressurser, bredt samarbeid og et helhetlig grep. Vi ønsker ikke bare å få til en kontorisering, men bidra til samfunnsbygging og skape synergier, forteller viseadministrerende direktør i Fornebu Utvikling, Hans Edvardsen.

Hva mener du?Si din mening!

Ønsker samarbeid

Planen er å utvikle arenaområdet til et høyteknologisk miljø innen it, miljø og energi.


– Nordens ledende innovasjonsmiljø, smiler Edvardsen ambisiøst. Gullhella-manen ser ikke på dette som noe sololøp.


– Vi vil få til et bredt samarbeid med aktørene her ute, Bærum kommune og et kompetent utdanningsmiljø og utelukker ikke at vi på et tidspunkt vil vurdere å samarbeide tett og forpliktende med en partner, sier han.


Fornebu Science Park kommer i tillegg til IT Fornebu, som har tiltrukket seg snart 80 små og store leietagere, deriblant Simula, Ventelo, HP og Statoil.

Les flere nyheter fra Fornebu


Men undervisningsdelen av Fred. Olsens gamle visjon er ennå ikke realisert. Og samtidig som det jobbes for å få til noe i forbindelse med høyskolefusjonen i Oslo og Akershus, brer det seg en erkjennelse i IT Fornebu-miljøet om at avstanden til Gaustad og Nydalen dog ikke er avskrekkende.

Betinger metro

– Representerer 20.000 studenter og ansatte nok kritisk masse til å sette fart på Fornebubanen?


– Ja, utbyggingen betinger helt klart en effektiv kollektivtrafikk. Metroen er planlagt med holdeplass ved arenaen, og det er teknisk mulig å få første etappe på plass innen 2015, sier Edvardsen.


Les mer i Budstikka onsdag: 

  • Ser mot Gøteborg
  • Arenasamarbeid
  • – Næring bra for boliger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.