Skip to main content

Nytt bakeri og pizzeria på Bekkestua tar form

Med tidsriktig fargepalett og alle byggesøknader godkjent begynner det gamle baker-huset på Bekkestua å ta form.

Nysgjerrig på hvordan det nye bakeriet blir? Scroll nedover for flere bilder

– Ambisjonen vår er å gjøre området enda bedre!

Kristoffer Andenæs balanserer forsiktig på det som blir en ny trapp til nytt inngangsparti foran «Samson-huset».

Huset, som de siste tyve årene var rødt, og kjent som «McDonalds-huset», har nå fått tilbake den hvite originalfargen fra den gang huset sto ferdig på begynnelsen av 1900-tallet. Det nye inngangspartiet, med overbygning, er også en del av dette arbeidet.

 

ILLUSTRASJON: Slik ser brødrene samson for seg at huset på Bekkestua skal se ut når de er ferdig med oppussingen.

Som huseier har Kristoffer Andenæs investert «flere millioner» i utvendig oppussing. Innvendig er det brødrene Samson, som vil drive bakeri og pizzeria i lokalene, som står for arbeidene. Akkurat nå jobbes det på spreng for å få huset ferdigstilt til åpningsdagen 28. november.

LES OGSÅ: Slik blir Samson-huset på Bekkestua

Ville ha en ekstra dør

Det var i mai i år at det ble kjent at brødrene Carl Fredrik og Per Christian Samson overtar etter McDonalds på Bekkestua.

Baker-brødrene fra Oslo har blant annet måtte vente på godkjenning fra Bærum kommune om å få sette inn en ekstra inngangsdør på husveggen mot torgplassen.

– Det har vært viktig for oss å kunne åpne opp mot uteområdene, sier Samson.

 

LITT IGJEN: Slik ser det nye Samson-huset ut innvendig, akkurat nå. I bakgrunnen skimtes steinovnen som brødrene vil steke brød og pizza i.

Ingunn Stuvøy, leder for kulturminneavdelingen i Bærum kommune, har på sin side vært opptatt av å bevare husets opprinnelig utseende.

SE BILDESERIEN: Historisk reise for huset på Bekkestua

Tok hensyn til servering

– Vi var kritiske til å erstatte det ene vinduet i fasaden med ny utgangsdør. Det er imidlertid ulike hensyn som veies opp mot hverandre, så her lot vi det praktiske behovet bakeriutsalget har for utgang til uteserveringen veie tyngst, sier Stuvøy.

Carl Fredrik Samson forteller at det fortsatt er mye som skal på plass før de kan åpne for gjester, men bedyrer at arbeidet er i rute.

 

LAGET HULL I TAKET: Et av de større grepene som er gjort i det gamle huset er å lage åpning mellom første og andre etasje. I det nye bakeriet blir det en stor messanin og tilsammen håper Carl fredrik Samson å få plass til 100 gjester.

– Vi har nettopp fått inn en 1200 kilos tung vedfyrt steinovn fra Italia, som vi kan bake og steke pizza i. Fortsatt venter vi på møblene, som kommer fra Japan, men nå jobber alle på spreng mot åpningsdagen.

Når det nye huset åpner på Bekkestua, blir det i forbindelse med julegrantenning i sentrum.

– Vi håper å kunne servere varm sjokolade og pepperkaker til alle, sier Carl Fredrik Samson.

Les flere artikler