Skip to main content

Nypreparerte løyper i marka: Flotte forhold for skiturer

MORGENTUR: Espen Rødaas fra Nesøya gikk seg en god runde i Vestmarka fra parkeringsplassen ved Franskleiv søndag morgen. – Flotte forhold med flere nypreparerte løyper, sier Rødaas.

Du må ikke stikke til fjells for å få deg en påsketur på ski. I marka er det nypreparerte løyper.

Espen Rødaas svinger og tar et siste stavtak inn mot parkeringsplassen ved Franskleiv i Vestmarka. En liten morgenøkt er unnagjort fra Vestmarksetra, til Furuholmen, Mikkelsbonn, Svartvann og ned Grønlandsveien tilbake til Franskleiv.

– Det er virkelig flotte forhold og stort sett bra med snø. På runden min var det en del nykjørte spor, bortsett fra på strekningen fra Furuholmen til Mikkelsbonn, men det var helt ok å gå der også, forteller Rødaas.

Nå synger skiløypene på siste verset – men det er fortsatt muligheter.

Tynt i solhellingene

Rødaas er ofte på tur tidlig på lørdager og søndager og er glad for at det fremdeles er mulig å bruke skiene i nærområdet.

– Jeg kan ikke huske å ha vært på skiturer her i marka så sent på året. I enkelte solhellinger begynner det å bli litt lite snø, men mye av løypa ligger i skyggen, så det er flotte forhold.

Løypene i Vestmarka vil bli kjørt til og med tirsdag.

Kalde netter holder på snøen

De kalde nettene den siste tiden har ført til at snøen holder seg godt i marka. Det er derfor gode muligheter for fine skiturer. April kan være en av de flotteste ski-månedene, med lyse ettermiddager og kvelder og sol som varmer.

– Kalde netter gir skarpt føre på formiddagen, og skaren gjør at man nesten kan ferdes på ski overalt hvor det er snø. Tidligere preparerte løyper står fortsatt godt, forteller løypesjef i Skiforeningen, Hege Blichfeldt Sheriff til Skiforeningen.no.

Det er best forhold på skogsbilveiene – i terrenget begynner det å bli for bløtt og sparsomt med snø til å preparere – men det er fortsatt mulig å gå mange steder.

Her kan du lese om flomherjet skiløype som fikses.

Fortsatt sol

I dagene som kommer vil det fremdeles var gul påskesol over Asker og Bærum. Temperaturen vil stige noe, både på dag- og nattetid. Fra onsdag kan det komme noen skyer, men fremdeles vil det være lange perioder med sol og lite vind.

Dette sier Skiforeningens løypemeldinger

Vestmarka:

Solli: Fint å gå mot Mikkelsbonn.

Bærum kommune har også kjørt fra Vestmarksetra til Mikkelsbonn den siste uken.

Krokskogen:

Sollihøgda: Fint å gå mot Sørsetra og Kleivstua. Både Linjeløypa, Toresplassløypa og Djupdalsveien er bra.

Ringkollen mot Lommedalen:

Fint utgangspunkt mot Løvlia. Du kan herfra gå videre til By i Lommedalen, men vær oppmerksom på at det ikke er preparert på en stund mellom Løvlia og Monsebråtan pga. stor vannføring i elven Lomma og løypemaskinen kommer ikke over. Skiløpere kan krysse på en liten gangbro. Foreløpig også fint mot Tverrsjøstallen, men sjekk for sikkerhets skyld føremeldingen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.