Tirsdag 26. mai dundret en bil inn i rundkjøringen på Vøyenenga, der den nye E16 møter den gamle. Bilen havnet på taket og to kvinner ble sendt til Bærum sykehus.

Natt til lørdag skjedde ulykke nummer to i forbindelse med den nye veistrekningen. I samme rundkjøring kolliderte en bilist, som etter sammenstøtet måtte kjøres til legevakten.

Les også: Ny ulykke i rundkjøringen

Vil endre oppmerkingen

Mandag forteller Statens vegvesen at de vurderer strakstiltak for å forhindre at flere ulykker finner sted.

- Vi jobber nå med å se om vi kan endre oppmerkingen inn mot rundkjøringen noe, sånn at vi får varslet feltskiftet bedre, sier prosjektleder for Vestkorridoren Knut Gløersen i Statens vegvesen.

Les også:

På taket 5 timer etter veiåpning

Rundkjøringen tydelig varslet

Til tross for at to ulykker nå har funnet sted ved rundkjøringen i løpet av kort tid, vil ikke Gløersen ennå vedgå at rundkjøringen er dårlig anlagt.

- Det er tydelig varslet at rundkjøringen kommer på alle kanter. Det er varslet med overhengende skilt og vikepliktsskilt, og i tillegg til denne standarden har vi satt opp et fartsgrenseskilt, sier Gløersen.

- Vi kan ikke umiddelbart konkludere med at dette er en dårlig anlagt rundkjøring. Problemet er at dette er avslutningen av en firefeltsvei med rundkjøring, og trolig oppfatter ikke alle rundkjøringen tidsnok, fortsetter han.

Les også: Rundkjøringen skal bort

Hva bør gjøres? Si din mening!

Ulike tiltak vurderes

Vegvesenet har blant annet vurdert å flytte fartsgrenseskiltet lenger vekk fra rundkjøringen, slik at man har lengre tid til å redusere farten.

- I første omgang sa vi imidlertid at vi skulle se det an fordi dette er et ekstra skilt i tillegg til normal skilting for en slik veistrekning. Vi må også sørge for at skiltet ikke blir plassert så langt unna at folk ikke skjønner hva dette er satt opp for, sier Gløersen.

Se video: Slik går veien

Et annet tiltak Vegvesenet vurderer, er å sette inn rumlefelt med opphøyde tverrstriper i veien.

- Problemet her er det at veien er bygget ganske nært en rekke boliger, og rumlefelt skaper ganske mye støy, forteller han.

Hva bør gjøres? Si din mening!