Vil ha temaskoler i matte

BORGEN: Ap-representantene Ivar H. Kristensen og Marianne Riis Rasmussen vil legge mattesatsing til Borgen ungdomsskole. FOTO: KARL BRAANAAS

BORGEN: Ap-representantene Ivar H. Kristensen og Marianne Riis Rasmussen vil legge mattesatsing til Borgen ungdomsskole. FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Budsjettkameratene H, KrF og Frp vil ha egen temaskole for realfag i Asker.

DEL

I partienes forslag under budsjettmøtet i Asker kommunestyre gikk de tre partiene inn for at rådmannen forbereder en sak der en av ungdomsskolene i Asker blir temaskole med økt satsing på matematikk og realfag.

De ønsker at skolen tilføres midler til denne satsingen som skal utvikles og drives i samarbeid med næringslivet.

Også Ap-matte

I et av sine forslag fremmet også Arbeiderpartiet forslag om å sette i gang flere realfagsprosjekter på barne- og ungdomsskolene i Asker. Partiet viser også til prosjektet «lær kidsa koding» og ber rådmannen se på muligheten for å igangsette dette på to av kommunens ungdomsskoler.

LES OGSÅ: Ikke napp for eldreombud
LES OGSÅ: Rådmannen tar egne sparetiltak

Forslagene ble vedtatt mot SVs stemmer og kommer da tilbake på politikernes bord med innstilling fra rådmannen.

Vil prioritere Borgen

Marianne Riis Rasmussen (Ap) sa at Borgen skole bør være en av skolene som tilgodeses med denne satsingen. Hun mente det ville føre til at elever utenfor Borgen-området vil søke seg til skolen der.

– Dette er ikke en sak som skal knyttes til Borgen-prosjektet. Dette handler om matte, kommenterte Ole Jacob Johansen (Frp).

Artikkeltags