- Istedenfor grå og triste underganger, bør Asker bruke sine egne graffitikunstnere til å pynte opp i sentrum, mener Erik Vangsnes, Emilie Ribe Berg, Jesper Skogli Wiik og Ola Dalgeir. De utgjør graffitigruppen i Asker Ungdomsråd.

I et brev til kommunalsjef for kultur og fritid, Elisabeth Vike Vardheim, ber ungdommene om at undergangen i Knut Askers vei og de to undergangene fra Bakerløkka skal bli lovlig vilt for spraybokskunstnerne.

En "piece" og en "tag"

- At de voksne irriterer seg over tagging er ikke så vanskelig å forstå. Slike signaturer som sprayes i all hast blir ikke pene. Men åpner vi veggene for graffiti, blir det veldig upopulært i ungdomsmiljøet å tagge over en "piece", forklarer ungdommene og gjentar for Budstikkas lesere forskjellen på de to ungdommelige uttrykkene.

En tag er en signatur i en farge som sprayes eller tegnes med tusj på en vegg i all hast.

En graffiti er en tegning i flere farger, ofte med en tilstrebet tredimensjonal effekt.

Og begge delene er ulovlige og vil bli fjernet.

En lovlig.

- Men det er en kjempeforskjell på uttrykkene. Graffitien er en fin måte å uttrykke sine følelser på, det er kreativt og kunstnerisk. Og det må da være morsommere for Askers befolkning å gå gjennom en undergang i alle regnbuens farger enn en kjedelig grå en. Vi tror dette vil skape trivsel for alle. Og det vil også være fint for ungdommen å se at deres kultur blir verdsatt, mener de fire.

Asker har allerede en undergang med lovlig graffiti i undergangen ved Bleikerveien som går under navnet "Hall of Fame".

- Det er jo den minst taggede veggen i Asker, og viser at graffiti nytter, konkluderer ungdommene.