Vil dempe skytestøy med Facebook-hjelp

MOT SKYTESTØY: Aksjonsgruppen med Dag Olav Sæther i spissen ønsker støyskjermer og innendørsbaner på Løvenskioldbanen for å redusere skytestøyen. FOTO: KNUT BJERKE/PRIVAT

MOT SKYTESTØY: Aksjonsgruppen med Dag Olav Sæther i spissen ønsker støyskjermer og innendørsbaner på Løvenskioldbanen for å redusere skytestøyen. FOTO: KNUT BJERKE/PRIVAT

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Foreløpig teller den kun 19 medlemmer. Likevel satser Dag Olav Sæther (bildet) på at Facebook-gruppen hans vil bidra til mindre skytestøy fra Løvenskioldbanen.

DEL

For rundt tre uker siden opprettet Dag Olav Sæther Facebook-gruppen "Mot skytestøy fra Løvenskioldbanen".

– Vi er ikke mot skytebanen, men ønsker å redusere støyen. Når man går tur i marka, opplever man mye skyting og støy rundt Østernvann, og faktisk i store deler av Bærum. Blant annet er beboerne på Fossum og på Eiksmarka veldig utsatt, sier Dag Olav Sæther.

Innendørsbaner

Facebook-gruppen ønsker blant annet at banen skal støyskjermes, samt at brukstiden, som nå er 08 - 22 på hverdager og 08 - 19 på søndager og helligdager begrenses.

– Nå kan de holde på fra tidlig morgen til sent på kveld. Vi ønsker derfor at åpningstidene skal reduseres, samt at man reduserer støyen betraktelig med støyskjermer og innendørsbaner, fortsetter Sæther, som har tro på at tiden nå er inne for å få gjort noe med støyen.

– En ny reguleringsplan skal vedtas for området, og det er i forhold til denne at vi nå må få fremmet saken vår, fastslår han.

Les også: Anmeldt for søndagsskyting

Les også: Hotellgjester må tåle smell

Ikke bekymret

Foreløpig er det kun 19 som har meldt sin interesse via Facebook.

– Det er ikke alle som er klar over at den eksisterer ennå. Vi regner med at det er mange som støtter vår sak og ønsker å begrense støyen. Jeg har blant annet snakket med brukere av banen og de er enige i støyproblematikken, sier Sæther som ikke er bekymret dersom gruppen ikke skulle bli stor.

– En liten aktiv gruppe kan få gjort mye mer enn en stor gruppe hvor ingen gjør noe som helst. Det kommer altså helt an på hvem som blir med i gruppen, og ikke nødvendigvis antallet, sier han.

Det er Norges Skytterforbund som eier Løvenskioldbanen. Generalsekretær Arild Groven kjenner ikke til aksjonsgruppen, men bekrefter overfor Budstikka at de tar støyproblematikken på alvor.

Les også: Frykter markalov

Avventer

– Der har vi gode planer. Forbundet jobber aktivt og har en god dialog med Bærum kommune. Vi ønsker å redusere støyen, men per dato står og faller det på markaloven. Den setter begrensninger, og vi avventer svar fra miljøverndepartementet. Vi må ha en avklaring før vi kan gi gass, sier Groven, som legger til at det er lerduebanen som forårsaker mest støy, men at det er mulig å gjøre tiltak der også.

– Får vi tillatelse, skal vi også klare å skaffe pengene, legger han til.
Men selv om Norges Skytterforbund får de tillatelsene de trenger for å gjøre støytiltak, så vil man nok høre noe skyting fra banen også i fremtiden.

– Det er ikke mulig å gjøre en skytebane støyfri, men vi ønsker å leve i symbiose med omgivelsene, avslutter han

Les også: Utreder skytestøy

Artikkeltags