For 57. gang i historien arrangeres veteranbilløpet Sandviken-Sundvolden denne helgen. 125 svært sjeldne, gamle, men velholdte veteranbiler svingte blant annet innom Høvikodden, Sandvika og Asker på sin ferd mot mål på Klækken Hotell.

Det spesielle med årets løp er at Sandvika står på løpskartet, for første gang på mange år. Og i den anledning har Bærum kommune og handelsstanden blitt enige om at det dermed var en god anledning til å åpne gågaten for de gamle kjøretøyene.

SE BILDESERIE FRA VETERANBILLØPET HER.

– Det synes jeg er viktig. Dette er jo et arrangement med Sandvika i navnet og da er det naturlig at man trekker inn i gamle Sandvika sentrum, sier Øyvind Bay fra Asker og Bærum symaskinsenter.

Han er selv med handelsstanden i Sandvika og i løpets arrangørklubb, Norsk Veteranvogn Klubb. Selv deltar han i Sandviken-Sundvolden for 26. gang med sin britiske firehjuling fra 1934, en Wolseley 9.

– I Norge er det mange amerikanske veteranbiler, men det har kommet en del britiske også, forteller han.

LES OGSÅ: Olabilløp og swingkurs i Sandvika

Løser oppgaver

Starten på løpet gikk fra Youngstorget i Oslo klokken 10 lørdag. Underveis i løpet får deltakerne oppgaver de må løse.

– Det er ulike oppgaver og vi har laget en quiz de må løse fra Sandvika. Det omhandler alt mulig fra hvor mange butikker det er på Sandvika Storsenter til hvor mange som bor her, sier Bay.

LES OGSÅ: Flere tusen så karnavalsparaden

Mange stanset opp for å ta de gamle bilene nærmere i øyensyn. På Otto Sverdsrups plass ved stasjonen i Sandvika ble alle bilene presentert.

Kravet for å kunne delta i løpet, er at du har en veteranbil som er minst 30 år gammel.

Siden Norsk Veteranvogn Klubb ble stiftet i 1952 og dermed har 60-årsjubilum i år, blir det stor jubileumsfest på Klækken Hotell lørdag kveld. Løpet fullføres søndag da de 125 bilene tar fatt på veien tilbake til Oslo, denne gang over Hadeland. Mål er Norsk Teknisk Museum på Kjelsås hvor det blir lunsj og premieutdeling.

Les flere nyheter fra Budstikka.