Verdig bisettelse for Jens Evensen

Artikkelen er over 14 år gammel

Bisettelsen av Jens Evensen bar preg av å være en privat seremoni, selv om prest og utenriksminister takket for hans store internasjonale innsats.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

- Hvert norske hjem bør ha en byste av Jens Evensen.

- Dette er alle i Asker enige i, la Wagle til. Han fortalte at juristen, ministeren, ambassadøren og folkerettsdommeren, som er kjent for å ha skaffet Norge råderett over kontinentalsokkelen og en ny, utvidet fiskerisone, hadde en mer ukjent privat side. Evensen koblet av med trekkspill innimellom harde internasjonale forhandlinger, og fortsatte med musikken etter at han hadde trukket seg tilbake i Vollen.

- Jens Evensen bar på drømmer og visjoner om å bygge verden på fred og rettferdighet, sammen med gode mennesker, sa han.

Asker kirke var pyntet med blomster og levende lys da familie og venner tok sitt siste farvel. Kisten var pyntet med eføy og høstgule roser. Utenriksminister Jan Petersen uttrykte takknemlighet over Evensens store innsats for Norge og internasjonal folkerett gjennom en menneskealder.

- Evensen var rett mann på rett plass til rett tid. Han var smilende og vi syntes alle at vi kjente ham og var dus. Vi skylder ham dyp takk, for å si det mildt, sa utenriksministeren.

Artikkeltags