Si din mening i debattfeltet i bunnen av saken!

Strekningen mellom Hvalstrand og Holmen ble påbegynt i 2009, og skulle egentlig vært ferdig høsten 2010.

Men ulike uenigheter - både i forhold til entreprenør og Asker kommune - har gjort at ferdigstillingen av prosjektet har tatt nesten ett år lengre tid enn planlagt.

– Vi har vel hatt litt trøbbel både i planleggingsfasen og i utbyggingsfasen. Først var det uenighet med Asker kommune om støyskjermingstiltak, og så har vi hatt litt uenighet med entreprenøren i byggefasen, så det har blitt noe forsinkelser, sier Nils-Erik Bogsrud, som er avdelingsdirektør i Statens vegvesen avdeling Akershus.

– Men nå er prosjektet ferdig og det er vi veldig glad for, sier han.

Saken fortsetter under videosnutten:
 

 

Viktig satsing

Fylkesordfører Nils Aage Jegstad (H) var tilstedet og klippet snoren for den nye veien. Og han er fornøyd med resultatet:

– Det er jo et ledd i en viktig satsing dette her med å få kollektivfelt slik at det blir økt fremkommelighet for buss. Så dette er ett av mange prosjekter som pågår nå i Asker og Bærum. Dette henger jo også sammen med det som skal skje på E18, sier Jegstad.

Den nye strekningen gjør at bussen sparer inntil fem minutter mellom Hvalstrand og Holmen.

Byggeleder fra Statens vegvesen, Anders Mjell, innrømmer at prosjektet til tider har vært komplisert.

– Det har vært krevende faglig sett. Vi har stort sett vært innom alle anleggsoperasjoner som sprengning, asfaltering, veibygging, kulvert, undergang, støping og støyskjerm. Mange elementer på et kort område, sier Mjell.

Mange meninger

Den drøye kilometerlange strekningen fra Hvalstrand til Holmen har fått nytt kollektivfelt i inngående løp, samt at det er laget splitter nye gang- og sykkelstier med god plass og på begge sider av veien.

Flere underganger er også bygd. Kostnaden på prosjektet er mer enn 82 millioner kr.

Utbyggingen har skapt stor debatt blant innbyggerne i området, og Mjell forteller at han nesten ikke har møtt folk som ikke har en mening om utbyggingen.

– Jeg har brukt en del tid på å forklare ting, belyse ting og gi informasjon. Både til dem som bor her og også gjennom Budstikka. Informasjon er viktig, og det har jeg brukt en del tid på, sier Mjell.