For to uker siden kunne Frelsesarmeen forlate det gamle lokalet i Kinoveien og åpne døren til en flunkende ny varmestue i kjelleren på Kommunegården med Sandvikselva som nærmeste nabo.

Forberedelsene har tatt tid, da det var mye som skulle gjøres før alt var på plass.

– Alt er nytt og moderne. Vi har fått separat dame- og herredo, dusj og vaskerom, og et helt nytt kjøkken. Lions Club Vestre Bærum har gitt oss 100.000 kroner til hvitevarer og kjøledisk, noe som gir en bedre kvalitet på maten vi serverer. Vi skal til og med få wi-fi her, sier Unni Thorbjørnsen i Frelsesarmeens rusomsorg. Hun vikarierer som daglig leder av Varmestua mens Signe Haukvik Haugen har permisjon.

LES OGSÅ: Her finner rusmisbrukerne varme og mat

Egen uteplass

Da det ble klart at Varmestua måtte ut av Brambanigården, var både brukerne og de ansatte på Varmestua positivt innstilt så lenge man fant et godt alternativ. Det gamle lokalet var både mørkt og trangt, og uteplassen ikke annet enn fortauet i Kinoveien. Ved elvebredden har de fått egen usjenert platting hvor det kommer utemøbler.

Det er Bærum kommune som har stilt til rådighet lokalene hvor konfliktrådets meglingskontor tidligere holdt til. Frelsesarmeens rusomsorg tar seg av driften, som støttes med 4 millioner kroner årlig av kommunen.

Bedre stemning

– Vi merker en vesentlig forskjell. Det gjør noe med folk når man får det fint rundt seg. Det er rett og slett en bedre og roligere stemning. Jeg tror brukerne føler seg mer verdsatt, sier Unni Thorbjørnsen.

Også de frivillige bak smørbrøddisken smiler fornøyd. Deres arbeidsforhold er blitt betraktelig bedre nå.

– Det er blitt veldig fint, sier de.

Ennå har ikke den formelle åpningen vært, og da kommer ordføreren og andre inviterte gjester.