Kulden i desember har gjort at snøkanonene har kunnet gå uforstyrret, og alpinbakken i Asker ligger nå nypreparert og klar til bruk. Torsdag 20. desember klokken 17.00 åpner Vardåsen skisenter – det er nesten to måneder tidligere enn forrige sesong.

– Det er sånn det burde være, sier driftsleder er David Strand, som ikke kan huske sist bakken åpnet så tidlig.

– Det er i hvert fall en stund siden, legger han til.

Mye arbeid

Vardåsen Skisenter drives denne sesongen av Skiheis Service AS. Driftsleder Strand kan fortelle at det ligger mye arbeid bak den tidlige sesongstarten.

– Vi har forberedt oss godt, både teoretisk og praktisk fra A-Å, og gjort alt klart. Når kulden kom var det bare å trykke på knappen, fortsetter Strand.

– Man må drive på litt mer enn fra 8-15, legger han til.

For å feire den tidlige åpningen, vil det være gratis å bruke skianlegget i Vardåsen på åpningsdagen.

– Det er for å være hyggelig, og for å vise folk at det er bra her også, sier driftslederen, og legger til at også føret spiller inn.

– Forholdene er ikke hundre prosent ennå, så derfor ønsker vi at folk skal få komme å sjekke ut forholdene gratis.

LES OGSÅ: Utvidelse av Vardåsen

LES OGSÅ: 54 millioner til Vardåsen

Optimale forhold i romjulen

Strand forventer at forholdene i Vardåsen vil være optimale i romjulen. Med innslag av natursnø kan det bli tidligere. Men driftslederen tør ikke love noe som helst.

– Det er væravhengig og vi må ta forbehold om kuldegrader. Vi kan ikke trylle, men vi kan jobbe. , sier Strand, som forventer at mange skiglade vil ta turen til bakken denne sesongen.

– Jeg tror besøket blir bra. Responsen vi har fått å telefon og e-post er lovende. Klubben er også i gang, og skal ha sin første trening torsdag. I romjulen skal også alle railene være oppe.

LES OGSÅ: Artikkel fra B+: Et etterlengtet og fornuftig samarbeid