Den nye skolen kan godt bli plassert i Aker Solutions kompetansesenter på Fornebuporten.

I 2009 kjøpte Akershus fylkeskommune en tomt på 14.600 kvadratmeter for 25 millioner kroner. Den ligger ved Snarøyveien vis-à-vis IT-Fornebu.

LES OGSÅ: Bygger nytt til 110 elever

Men i fylkesrådmannens utreding om strukturen i videregående skoler i Akershus presenterer han nye alternativ.

Et alternativ er å bygge i Snarøyveien ved Telenor på området Obos eier. En annen mulighet fylkesrådmannen finner interessant er en lokalisering i Akers kompetansesenter i Fornebuporten.

Høykompetanse

– Samlokalisering i et internasjonalt miljø med høykompetansebedrifter, utdannings- og forskningsmiljø gir store muligheter. Elever og ansatte er i et miljø der kunnskapsutvikling finner sted, skriver fylkesrådmannen.

Og politikerne er positive.

LES OGSÅ: Bærum kan selv få ansvar for de videregående skolene

– Denne muligheten kom som en nyhet på oss politikere da den ble presentert for hovedutvalget for utdanning på siste møte, sier nestleder i utvalget, Øyvind Rideng (H) fra Gjettum.

– En god nyhet?

– En interessant mulighet. Det har hele tiden vært meningen at den videregående skolen på Fornebu skal bli et «teknologigymnas», svarer Rideng.

– Som dere går inn for?

– Nærheten til næringslivet er en positiv faktor, men det er altfor tidlig å konkludere, sier han.

– Vi har allerede en tomt og må takke våre forgjengere som var så fremsynte at de kjøpte tomt til den fremtidige skolen. Det gir oss verdifullt handlingsrom.

Uten bane?

Når det gjelder offentlig kommunikasjon mener Rideng elevene det absolutt er mulig for elevene å gå fra Lysaker stasjon til en skole på Fornebu.

Men han tror uansett politikerne må finne en løsning som gjør at Fornebubanen er på plass til skolen åpner.

Dersom tidsplanen til Akershus fylkeskommune holder vann skal den åpne skoleåret 2021/22.

Men først må uansett lokaliseringen av skolen avgjøres.

– Jeg regner med at vi politikerne får en mer detaljert vurdering av de ulike alternativene til Fornebu videregående fra administrasjonen i Akershus fylkeskommune til neste år og at vi da kan ta en avgjørelse, sier Rideng.

Det foreligger foreløpig ikke noen beregninger av hva den nye videregående skolen vil koste.