– Det er et eller annet som gjør at pumpen som skal få vekk vannet har stoppet, sier Arne Myrvang i Asker kommunes drifts- og avløpsavdeling.

Mandagens utrykning med septikbiler for å suge opp vannet i undergangen er den tredje hendelsen på samme sted i løpet av den siste halvannen uken.

LES OGSÅ:

Myrvang sier han ikke har noen forklaring på hvorfor undergangen fylles av vann så ofte.

Sist gang det var problemer, fant vi ut at det renner så mye vann inn i pumpen at er lett å få med stein eller et annet fremmedlegeme som sørger for stopp. Det er ren rutine at pumpen skal stoppe om den kommer i kontakt med noen annet enn vann, hvis ikke «brenner den opp», sier Myrvang.

– Men om et er samme forklaring nå som sist vet jeg ikke, legger han til.

 

Må sjekke pumpen

Årsaken til at man må ta i bruk biler for å suge opp vannet, er at kommunes mannskaper må komme seg inn i et styringsskap som er selve hjernen i pumpesystemet.

– Vi kommer ikke til styringsskapet slik situasjonen er nå, for det er vann et godt stykke opp på betongen. Det er mye smeltevann som har rent ned i undergangen, forklarer Myrvang.

LES OGSÅ: Undergang druknet

Selve pumpen som nå har sviktet ligger ifølge Myrvang et par meter under bakken.

– Planen er å komme inn i styringsskapet for å se om vi kan få startet pumpen igjen derfra. Hvis det ikke går må vi lense hele undergangen for vann, og så sjekke pumpen manuelt, sier Myrvang.

Han forteller at undergangen sannsynligvis vil være klar igjen for bruk av fotgjengere i løpet av mandag kveld.