Trakk seg fra idrettslag etter sex-tiltale

Mannen må svare for anklagene her i Asker og Bærum tingrett.

Mannen må svare for anklagene her i Asker og Bærum tingrett. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Asker-mann må møte i retten mandag, tiltalt for sexovergrep mot små barn.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

Ifølge tiltalen skal de påståtte overgrepene ha skjedd mens mannen var ansatt i stillinger som innbefattet kontakt med barn. Tiltalen omfatter likevel ikke straffebestemmelser for utnyttelse av stilling.

Strafferammen for det mest alvorlige forholdet er 10 års fengsel. Den første hendelsen skal ha skjedd en gang i tidsrommet januar 2007 til april 2008, mens den andre skal ha funnet sted på sensommeren i 2013, ifølge tiltalen mot mannen.

Frem til i fjor høst var mannen også engasjert i sentrale verv i en idrettsklubb hjemmehørende i Asker kommune. Blant medlemmene er det også barn. Da den alvorlige tiltalen ble kjent i september, skal mannen selv ha fortalt ledelsen i klubben om innholdet i den og samtidig fratrådt sine verv.

– Han har fortalt oss hva tiltalen går ut på, men sier selv at det beror på misforståelser. Vi har pratet med ham og han er innforstått med konsekvensene, men har likevel på eget initiativ fratrådt alle verv i klubben inntil saken er avklart i rettsapparatet, sier en talsperson for idrettsklubben.

Vedkommende forteller at den siktede Asker-mannen har fungert meget bra som trener i klubbens barnegrupper, og ingen har tenkt i de baner tiltalten mot mannen bygger på.

– Vi opplever ham som pliktoppfyllende, dyktig og dedikert, sier talspersonen og legger til at klubben tar tiltalebeslutningen til etterretning.

– Vårt utgangspunkt er at vi avventer og ser hva utfallet blir. Vi har ingen grunn til å tvile på at det han sier til oss er riktig, sier vedkommende.

LES OGSÅ: Barnevernsansatt knuste egen pc

Nekter skyld

Mannen har tidligere vært etterforsket for overgrepet som ligger lengst tilbake i tid. Den gang ble saken henlagt.

– Den første saken er gjenåpnet på grunn av at det har fremkommet nye bevis, sier statsadvokat Irlin Irgens som har tatt ut tiltalen. Statsadvokaten legger til at mannen ikke erkjenner hverken straffskyld eller de faktiske forholdene slik de fremgår av tiltalen.

Ifølge Irgens er det gjennomført dommeravhør av de to barna som skal ha blitt utsatt for overgrepene. Mannens forsvarer, advokat Kjell Dagestad, ønsker ikke å kommentere saken før den kommer opp i retten.

Artikkeltags