Tiltalt for to overgrep: Jobbet med barn i 10 år

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Selv ikke etter at Asker-mannen ble mistenkt for sexovergrep i barnehagen der han jobbet, lot han seg skremme fra å arbeide med barn og unge.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

I løpet av en periode på rundt 10 år jobbet Asker-mannen, nå i slutten av 20-årene, ved flere barnehager og SFO-er i distriktet. Egentlig hadde mannen sett for seg en helt annen karrierevei. Men helsemessige forhold gjorde at han måtte avbryte påbegynt utdannelse. I stedet begynte han å jobbe i en barnehage.

– Jeg hadde ingen erfaring eller kunnskap, forklarte mannen i tingretten mandag.

Der må han svare for anklager om to tilfeller av seksuelle overgrep mot barn – ett tilfelle i perioden 2007-2008, og ett høsten 2013. Mannen nektet straffskyld for begge punktene i tiltalen.

Prøvde på nytt

Da dommeravhørene av de to angivelige ofrene ble avspilt i rettssalen, ristet tiltalte flere ganger på hodet.

– Dette er en surrealistisk situasjon å være i. Det er ubehagelig at jeg får slike uriktige anklager rettet mot meg, sa Asker-mannen.

De første beskyldningene kom opp etter at foreldrene hadde snakket med barnet hjemme. Påstandene ble bragt videre til politiet, som startet etterforskning. I samråd med ledelsen i barnehagen, besluttet mannen å ta lengre pause fra arbeidslivet.

Fikk gode skussmål

Da han skulle ut i jobb igjen, søkte han seg mot arbeid med barn og unge, til tross for at han var blitt skremt av anklagene.

Tre dager etter det påståtte forholdet i 2013, ble han pågrepet og boligen hans ransaket. I forbindelse med etterforskningen av denne saken, dukket den tidligere henlagte episoden fra 2007/08 opp igjen – og ble en del av sakskomplekset.

– Hva var motivasjonen din for å fortsatt jobbe med barn, spurte aktor Irlin Irgens.

– Jeg hadde fått tilbake selvtilliten og tidligere kolleger ga meg gode skussmål. Dessuten opplevde jeg mye positivt gjennom arbeidet, jeg følte jeg fikk positiv kontakt med barn, foreldre og ansatte, forklarte tiltalte.

– Hva tenker du om forklaringene til barna? spurte aktor.

– Det er ikke så mye å fortelle, dette har jo ikke skjedd, sa tiltalte.

Saken fortsetter med vitneforklaringer tirsdag, før prosedyrer og avslutter saken onsdag.

Artikkeltags