Kontrakten mellom arrangøren, Floriss-kjeden og blomsterbutikken Jill har på Aker Brygge ble signert like før jul noe som betyr at det er kun tiden og veien for å lage blomsterarbeidene.

Hun skal nemlig lage både seremoni-bukettene og ellers alt av blomsterdekorasjoner til ski-VM. Tidligere i år sto hun bak buketter og oppsatser til den internasjonale grand prix-finalen.

- I tillegg til noen blomsterdekorasjoner vil bukettene jeg lager bli delt ut til medaljevinnerne under seremonien like etter konkurransen er ferdig. Dette fordi arrangøren mente det ville bli for mye for utøverne å holde på både medalje, pokal og blomster under medaljeseremonien. Jeg har prøvd å selge en pakke til VM som er på et høyt nivå og som jeg håper de er fornøyd med, sier Gjerdevik Lepsøe.

Strikket detalj

Halsen på seremoni-buketten har vært en viktig detalj i prosjektet. Det skal monteres en strikket hals rundt hver bukett og her kan alle være med å bidra.

Her er oppskriften på hvordan man strikker halsen. (Ekstern lenke)

- Jeg oppfordrer alle i Asker, Bærum og Norge til å få frem strikkepinnene og hjelpe til med dette. Strikking er typisk norsk, selv om det blir mer og mer populært i andre land også. Når det gjelder resten av buketten består den av gran, furu, kongler, hvite roser, hvite orkideer og to hele mandariner plassert inni. Fargene i buketten er inspirert av de offisielle fargene til ski-VM, fortsetter hun.

Hektisk

For hennes egen del blir det ikke mye tid til å nyte folkefesten på hjemmebane. Blomstene til seremoniene etter konkurransene leveres ferske hver dag.

- Jeg blir nok nødt til å være i butikken. Disse bukettene skal leveres daglig siden det er ferskvare. Det er veldig gøy at de vises nesten over hele verden og at man gjennom dette kan fokusere på håndarbeid og også spre glede og engasjement blant folk, understreker blomsterdekoratøren.