– Takk for innsatsen, Margrethe

HOLDT APPELL: Leder i Bærum Arbeiderparti, Kjell Maartmann-Moe, var en av de som holdt appell ved rådhuset lørdag. FOTO: ANETTE ANDRESEN

HOLDT APPELL: Leder i Bærum Arbeiderparti, Kjell Maartmann-Moe, var en av de som holdt appell ved rådhuset lørdag. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Leder Kjell Maartmann-Moe i Bærum Ap takket Utøya-offeret Margrethe Bøyum Kløven da han holdt appell i Sandvika lørdag.

DEL

– Vi skal ikke glemme noen av dem som omkom, ble såret eller på annen måte rammet av terroren den 22. juli. Bærum hadde 13 deltagere på sommerleiren på Utøya, én kommer aldri tilbake. Det er Margrethe Bøyum Kløven. Hun ble bare 16 år, sa Maartmann-Moe i sin appell før rosetoget fra rådhuset til Løkkehaven lørdag.

Del på Facebook

– Vi har overrasket verden

Han fortalte om en jente som ble tidlig politisk engasjert og meldte seg inn i AUF da hun var 15 år gammel. Hun var varamedlem i styret i Bærum AUF, elevrådsleder på Belset ungdomsskole, representant i Elevenes fellesutvalg og satt i ungdommens kommunestyre.

– Noen får tid til alt. Margrethe var en av dem. Takk for innsatsen Margrethe Bøyum Kløven – tiden du fikk, ble så altfor kort, sa Maartmann-Moe.

Les også: – Utrolig sterkt å se hvordan folk står sammen

Partilederen tok også opp at Norge har overrasket verden etter terrorhandlingene.

– De venter på hevn, men vårt lille land overrasker verden, sa Maartmann-Moe til folkemengden.
– Vi overrasker på den måten at vi ikke møter vold med vold, men heller velger nestekjærlighet, åpenhet, inkluderende fellesskap og økt satsing på demokrati som reaksjon, utdyper han overfor Budstikka.

Les hele Kjell Maartmann-Moes appell her

Oppslutning om verdier

Også ordfører Odd Reinsfelt holdt en kort appell før rosetogets avgang.

– Vi er samlet i sorg og medfølelse. Dagene etter terrorangrepet har vært en massiv oppslutning om våre verdier, sa Reinsfelt.

SE BILDESERIE: Rosetog og minnemarkering i Sandvika

Han fikk ingen applaus av de rundt 1.000 fremmøtte ved rådhuset. I stedet ble et hav av gule, røde og hvite roser holdt i været.

Les Odd Reinsfelts appell her

Leder i Bærum AUF, Ida Sandvik Knudsen, som selv kom seg i sikkerhet fra Utøya, holdt også en appell.

– Vi vil alltid huske deg, Margrethe, sa hun blant annet.

Artikkeltags