Fredag morgen skled en «til-jobb-syklist» og endte i grøfta i Markalleen ved Høvik.

Det skjedde etter at vedkommende prøvde å passere en innsnevring med flere gjerder, ifølge Jan Henrik Andresen, styreleder i Syklistenes Landsforening avdeling Asker og Bærum.

– Syklistenes pådro seg skrubbsår og ble kraftig forslått. Det går bra med vedkommende, men det er uhell som dette vi har fryktet i det siste, sier Andresen og viser til forholdene i Markalleen under den nåværende ombyggingen av Høvik stasjon.

– Det er mye sand, grus og småstein i veibanen, og det sier seg selv at det er lite gunstig for syklister, sier Andresen, som mener at disse forholdene er et klart brudd på avtalen mellom hans forening på den ene siden og Jernbaneverket og Statens vegvesen på den andre.

LES OGSÅ:

Advarer syklister om farlig Høvik-trafikk

– Håpløs og livsfarlig løsning

– Salderingspost

– Etter en befaring i vår, i forbindelse med oppstarten for byggeprosjektet, ble det sagt at Markalleen skulle få være hovedferdselsåre for syklister inn mot Oslo. Men nå er syklistene nok en gang blitt salderingspost i et større byggeprosjekt, sier Jan Henrik Andresen.

Mandag ble dessuten veibanen innsnevret, da gjerder ble satt opp, slik at bare én syklist kan passere om gangen. Det var her syklisten skadet seg fredag morgen.

– Jernbaneverket og Statens vegvesen klarer ikke å prioritere syklister. Jeg synes det er veldig synd, sier Andresen, som varsler at han kommer til å følge de to etatene med argusøyne fremover.

– Det ser dessverre ut til at det er nødvendig.

– Er lei oss

Gro Elden, nabokontakt i Jernbaneverket, tar kritikken.

– Det skal ikke se slik ut. I det siste har det vært ekstra vanskelig for syklistene. Vi er lei oss for det, sier Elden, som på vegne av entreprenør Skanska lover at renholdet av veien skal bli bedre.

– Noe søle vil det likevel bli under et så omfattende anleggsarbeid, sier Elden.

Når det gjelder innsnevringen med gjerder, vil denne være borte i løpet dagen i dag, opplyser Elden.

Gjerdene ble satt opp da en rørledning ble ødelagt i begynnelsen av sist uke. Ledningen ble ødelagt under arbeid med såkalt spunting, der store metallprofiler dunkes ned i bakken.