Storøya skole satser helt åpent

Ida Haama Asthari og Birk Elias Kolbu er to av 40 seksåringer som starter i første klasse på Storøya skole i dag. ALLE FOTO: ANETTE ANDRESEN

Ida Haama Asthari og Birk Elias Kolbu er to av 40 seksåringer som starter i første klasse på Storøya skole i dag. ALLE FOTO: ANETTE ANDRESEN Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ved Storøya skole var det første skoledag for både elever og lærere mandag. Tallet på elever i grunnskolen i Asker og Bærum har aldri vært høyere.

DEL

(Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen.)

– Dette er en stor festdag – alle elevene får en personlig velkomsthilsen, sier rektor Britt Eia ved Storøya skole på Fornebu, Bærums aller nyeste skole.

Riktignok har lokalene stått ferdig siden 2009 og blitt midlertidig brukt av elever fra Lysaker og Høvik mens deres skoler ble pusset opp. Men det er først nå i høst at skolen åpner skoleporten for å ta imot sine egne elever fra Fornebulandet.

Mandag tok rektor imot 85 elever fordelt på alle trinn. På sikt skal skolen gi plass til 588 elever.

LES OGSÅ:

Amber er én av fire norske på denne skolen

Slik var skolestart for 25,50 og 75 år siden

Åpner for nye muligheter

– Det blir spennende å komme i gang, sier en strålende fornøyd rektor.

For ikke bare er Storøya skole Bærums ferskeste, den er også den mest åpne. Det moderne bygget på Storøya har fire store landskap, der lettvegger og bokhyller blir eneste skille mellom trinnene.

Kun førsteklassingene har egne klasserom.

– Dette blir en unik skole med fleksible løsninger. Vi kan dele elevene inn etter ferdigheter, ikke bare tinn. I dette landskapet får tilpasset opplæring en egen dimensjon, sier Eia.

Hun forteller at hele skolen starter med norsk i første time.

Mulig modell for nye skoler

– På den måten kan elever som trenger noe å strekke seg etter følge undervisning på trinnet over. Så kan vi dele opp i mindre grupper for elever som trenger tettere oppfølging.
– Vi har troen på Storøya skole, sier Siv Henrikstad, seksjonsleder for grunnskolen i Bærum kommune.

Hun forteller at kommunen har fulgt den pedagogiske profilen ved Storøya skole tett.

– Lokalene her gir helt spesielle muligheter. Vi kommer til å følge med på læringsutbyttet og trivselen til elevene fremover for å se om Storøya skal være modell for andre skoler når vi skal bygge nye skoler for 1,3 milliarder kroner de nærmeste årene, sier Henrikstad.

LES OGSÅ: Krf vil lukke åpen skole på Storøya

Ikke redd for støy

Rektor Britt Eia er ikke redd for støy i det åpne landskapet.

– En åpen skole krever mer struktur enn en tradisjonell skole. Vi må drille inn reglene for hvordan vi skal oppføre oss. Sitter rutinene, fungerer en åpen skole bedre enn en tradisjonell skole, sier Storøya-rektoren, som venter at elevtallet vil stige kraftig i løpet av høsten.

Ifølge Bærum kommunes prognoser vil skolen være full og Fornebu trenge enda en ny skole allerede innen 2020.

LES OGSÅ: Glemmer tusenvis av plagg (betalt innhold)

Artikkeltags