Bandet gjør seg klare for åpningen av europaturneen på Fornebu mandag.

Ved 20-tiden onsdag avsluttet Rolling Stones spilleøkten i Filmparken på Jar.  Da hadde de holdt det gående i nærmere tre timer.

LES OGSÅ:

På vei ut fra øvingen rullet Ron Wood ned vinduet og smilte til fans og presse som var på plass. Ved siden av Wood i bilen satt Mick Taylor som også spiller med bandet på turneen.

Stones øvde onsdag ettermiddag og kveld i Filmparken på Jar. Klokken 13.30 ankom de første bilene med følge til medlemmene i det engelske rockebandet.

Klokken 16.25 svingte Mick Jaggers svarte Mercedes inn bak porten.  Kort tid etter at han kom til stedet startet bandet å spille.

Rundt 20 personer og en del presse hadde samlet seg utenfor Filmparken etter at det ble kjent at bandet skulle spille. Én av dem var 18-åringen Carl Stokke som selv bor på Jar.

– Jeg har ventet i over to timer og håper å få signert en plate, sier den unge Stones-fanen.

Har har selv ikke billett til konserten i Telenor Arena mandag, men kunne nyte lyden av flere av låtene bandet øvde på. Senere på kvelden måtte han gå litt skuffet hjem, det ble ingen signert plate.

Utenfor studioet var det mulig å høre at bandet øvede på sanger som Some girls, Midnight rambler, She so cold, Get off of my cloud og When the vip comes down.

Kom kjapt

Da det ble stille i studioet tok det ikke lang tid før Mick Jagger kjørte fra stedet, etter han kom Charlie Watts og Ron Wood i egne biler.

Keith Richards var sistemann ut fra Filmparken, han gjemte seg bak mørke vinduer i en bil.

I april i fjor var også Bruce Springsteen innom Filmparken på Jar og øvde med sitt The E Street Band før konserten på Telenor Arena.

Landet i går

Budstikka skrev onsdag morgen at Stones landet på Gardermoen tirsdag kveld.

Barnard Fowler, medlem av Stones’ backingband, meldte på Twitter tirsdag kveld at han og bandet har landet i Norge og gjør seg klar for å øve.

Det er ikke kjent for Budstikka om bandet også kommer til å øve på Fornebu hvor Stones har konsert mandag, men scenen er bygget og det er bekreftet at hele produksjonen med lyd og lys skal testes i dagene frem mot konserten.

Budstikka fikk opplyst hos konsertarrangør Live Nation tirsdag at bandet er i gang med forberedelser på Telenor Arena.

Rigget scenen

– Rolling Stones øver inn sin produksjon på Fornebu, det vil si lyd og lys inne på arenaen. Når bandet kommer vet vi ikke, sa Christian Schøyen i Live Nation til Budstikka.

Konserten, hvor det er lagt ut 25.000 billetter, ble utsolgt etter 13 minutter i slutten av mars.

2.500 kr for billettene

Opptil 2.525 kroner har publikum måttet punge ut for å se de gamle rockestjernene. De rimeligste billettene lå ute til 915 kroner. De dyreste billettene gir publikum adgang til «Golden Circle», et avsperret område tett opp mot scenen.

Big Bang varmer opp

Det norske bandet Big Bang varmer opp for Stones, etter planen går Big Bang på scenen klokken 19.30 mens det engelske rockebandet skal være klare en time senere.

Den siste uken har Keith Richards (70), Mick Jagger (70), Charlie Watts (74) og Ron Wood (67) øvet til turneen i et lite studio i London. Nå øver gjengen i Bærum.

Fornebu første stopp

Telenor Arena blir første stoppested på «14 On Fire»-turné etter at kjæresten til Mick Jagger, L’Wren Scott, døde brått i New York. Siden dødsfallet har bandet utsatt alle syv konsertene de skulle holde i Australia og på New Zealand i mars og april.

Stones har besøkt Norge flere ganger, første gang på Sjølyst i 1965. Sist gang de spilte her var i 2007.