Det begynner å bli en tradisjon på Tomm Murstads sjøleir at det aldri tar mer enn et kvarter fra påmeldingen starter til alle plassene er booket. Flere år tidligere har Budstikka skrevet om den enorme pågangen på sjøleiren, og det gjør vi også i år.

Da påmeldingen startet onsdag klokken 18.00 tok det nemlig ikke mer enn tre og et halvt minutt før sjøleiren var fulltegnet, og 536 plasser var revet vekk.

Hva mener du? Si din mening!

- Gir selvtillitt

Anniken Murstad tror populariteten rundt sjøleiren har flere årsaker.

- Vi har nok truffet noe spesielt. Barna trives og lærer noe samtidig som de har det veldig gøy. Jeg tror det er stas å komme hjem til mor og far og føle at de mestrer noe. Det gir selvtillitt, sier Murstad.

- Fortvil ikke

Gjennom alle åtte sommerferieukene, vil deltagere i alderen 10 til 15 år, lære det som trengs for et liv i det marine miljø.

- De lærer å seile, får stå på vannski, kjøre motorbåt og delta på overnattingsturer. Alle deltagerne må ta sjøvettdiplomet, og da lærer deltagerne de ti sjøvettreglene, sier Murstad.

Hun legger til at til tross for at sjøleiren nå ikke har flere ledige plasser, kan det lønne seg å sette seg på venteliste.

- Det er alltid mange som dobbeltbooker, og det er ennå lenge igjen til sommeren.