Stanset med stjålet stereo fra russebuss

Russebusser er kjent for å ha dyre lydanlegg. FOTO: TORE GURIBY

Russebusser er kjent for å ha dyre lydanlegg. FOTO: TORE GURIBY

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Tre menn fra Asker er pågrepet etter at de hadde verdifulle deler til musikkanlegget til en russebuss i bilen sin.

DEL

De tre mennene er i 20- og 30-årene og bosatt i Asker. De er ikke russ selv.
Mennene ble ved 01.30-tiden stanset av politiet i en trafikkontroll i utgående retning på E18 ved Nesbru. De kjørte da i en BMW og oppførte seg mistenkelig da politiet kontaktet dem.

Avhøres i dag


Politiet melder at de kostbare delene til musikkanlegget tidligere på kvelden var stjålet fra en russebuss på Tryvann i Oslo.

I bilen fant politiet et mixebord, en forsterker og mange cder. Forklaringen på dette hørtes så tvilsom ut at de tre ble pågrepet. Det kom deretter frem at utstyret var tatt fra russebussen på Tryvann. 
De tre mennene ble i natt plassert på hver sin celle i arresten på Kjørbo og vil bli avhørt av etterforskere lørdag. Disse avhørene er nå i gang.

First Class


Budstikka kjenner til at tyveriet skjedde fra bussen First Class. Denne kommer fra Oslo og har flest deltagere fra Bjerke videregående skole. Representanter fra eierne skal til politiet i Sandvika i dag.

- Vi har nå fått igjen utstyret og skal opp og teste det. Utstyret var leid og bare mixebordet koster 70.000 kroner. I alt stjal de nok for 100.000 kroner, sier bussjef Simen Holm ved 13-tiden til budstikka.no.

Han forteller at det ser ut som om tyvene har kommet seg inn gjennom sjåførvinduet og at utstyret er tatt ut via takluken.

Bussen sto i går kveld litt unna det sentrale området på tryvann, men i kveld skal bussen dra opp tidlig nok til å stå på inngjerdet område. Bussjefen er glad for at politiet fant igjen utstyret så fort.

- Det er helt vilt at de klarte det, sier Holm.

Funnet av utstyret skjedde før tyveriet ble anmeldt.

Artikkeltags