Kristian Roseth var på vei hjem i Biterudveien etter å ha besøkt en kamerat i skumringen lørdag kveld. Han gikk i egne tanker og hadde tatt frem mobiltelefonen, da han hørte en lyd bak seg.

– Jeg fikk snudd meg halvveis, så ble jeg stanget ned av et voksent rådyr. Jeg falt i bakken og slo etter dyret og traff det i halsen. Og så løp jeg, forteller 12-åringen.

Idet han løp forsto han hvorfor rådyret hadde oppført seg så aggressivt.

Rådyrgeit

– Det sto to killinger i veien, og det var ei geit som hadde stanget meg. Jeg hadde kommet mellom mor og barn uten å legge merke til det, forklarer Roseth.

– Hvordan gikk det med deg?

– Rådyret traff meg i ribbena i siden, og det gjorde veldig vondt. Det er litt hovent, men heldigvis ingen brudd.

– Er du blitt redd rådyr?

– Nei da. Jeg har sett dem før, og vet at det nå er rådyr i naboområdet. Men risikoen for at et menneske skal bli stanget to ganger av rådyr er vel ganske liten, svarer Kristian Roseth.

– Aldri hørt om

– I mine 17 år i "jeger og fisk" har jeg aldri hørt om at et menneske er blitt angrepet av rådyr. Elg kan angripe, og det er farlig, men rådyr har liten kraft, sier informasjonssjef Espen Farstad i Norges Jeger- og fiskerforbund i Asker.

Han ser likevel ingen grunn til å tvile på Roseths historie.

– Nå er dyrene helt ute av seg. Snø og kulde har gjort dem desperate. Hos naboen min på Gullhella holder det til seks rådyr som virker fryktløse. Men de er bare desperate av sult og utmattelse. De oppfører seg ikke som rådyr skal, sier Espen Farstad.

66 77 01 90

dag.tuftebudstikka.no