Budstikka har gjentatte ganger skrevet om forsøplingen under E18-broen på Slependen, se kart. Bare noen meter fra Ica-butikken og McDonald's dumpes søppel i store mengder. Og det er ikke snakk om småtteri; både papp, madrasser og møbler, foruten matavfall, er noe av det som turgåere og folk på handletur har måttet se på.

Statens vegvesen har flere ganger lovet å sette opp et gjerde i et forsøk på komme dumpingen. I slutten av sist uke kom det på plass.

– Vi har satt opp et midlertidig gjerde for å se om dette fungerer etter hensikten. Vi håper å unngå at folk nå kan rygge inn med bil eller henger og dumpe avfall, sier Erik Skiaker Lykseth i Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Lover å ordne opp i søppelkaos

Glad for tiltak

Han sier at det er noen hensyn å ta på stedet.

– Det gjelder blant annet turgåere, som enkelt skal komme seg forbi sperringene, sier Lykseth.

søppel, slependen

SKROTHAUG: Slik har det sett ut tidligere. I bakgrunnen båtene i Gyssestad båthavn. FOTO: EVA HØEG BØDTKER-NÆSS

Eva Høeg Bødtker-Næss, styremedlem i Nedre Slependen Vel, har i lang tid etterlyst at det ryddes opp på stedet en gang for alle. Hun understreker at det er mange som går tur i området.

– Vellet har engasjert seg i dette av den enkle grunn at det ikke ser bra ut. Masse av søppelet som er dumpet her, hører egentlig hjemme på Yggeset. Vi håper at gjerdet blir stående, sier Bødtker-Næss, som helst skulle sett at hele området ble rustet opp.

– En helhetlig tanke for det som er et turområde, hadde vært bra og på sin plass.

LES MER: – Dette er den verste plassen i Asker