Rigmor og Rigfar har de siste dagene fått besøk av en kjent og kjær søster. Levebåten Marie har, som de foregående tolv sommerne, tilbragt store deler av sommeren i Asker og Bærums skjærgård. Onsdag går ferden hjem igjen: til Killingen på vestsiden av Bygdøy i Oslo.

– Vi har vært i området siden juni. Vi som har feriert i Norge i sommer har virkelig vunnet i LOTTO, sier Eline Bjerke.

Sammen med mannen Tore Foss, stortrives hun i den flotte havnen på Kadettangen.

Beste gjestebrygge

– Dette er en av de lekreste gjestebryggene som finnes i landet. Her finner en alt man trenger, og det er ikke spesielt dyrt heller, skryter Tore Foss.

Om bord på husbåten, eller levebåten som ekteparet kaller den, har de både vaskemaskin og dusj. Men de setter stor pris på mulighetene for septiktømming, vann- og strømtilførsel i gjestehavnen.

– Dessuten er det veldig sosialt å ligge her. Vi ligger nært land, uten å ligge som sild i tønne, smiler Tore Foss.

Sosialt

Ekteparet forteller at de opplever besøk støtt og stadig. Av både kjente og ukjente som er nysgjerrige på deres utradisjonelle levestil.

– Det er mange som spør om vi har åpent, humrer Eline.

– Og så lurer de på om vi har noe mineralvann å selge.

Det gjestfrie ekteparet sier imidlertid at de gjerne inviterer de kontaktsøkende om bord på en kaffe dersom de er blide.

– Marie er en magnet for hyggelige folk, sier Tore og tar en bit av den hjemmelagde fiskegratengen. Den er laget med fersk fisk fra Bærums skjærgård.