Sommerfeldt ny biskop i Borg

NY: Atle Sommerfeldt får nye oppgaver i Fredrikstad. FOTO: ULF HANSEN

NY: Atle Sommerfeldt får nye oppgaver i Fredrikstad. FOTO: ULF HANSEN

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Atle Sommerfeldt fra Asker er i statsråd utnevnt til ny biskop i Borg etter Helga Haugland Byfuglien.

DEL

Atle Sommerfeldt har vært generalsekretær i Kirkens Nødhjelp siden 1994 og tar fatt på sin nye oppgave i Fredrikstad som øverste leder i Borg bispedømme med tiltredelse fra det tidspunkt Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet bestemmer.

Sommerfeldt var biskopenes kandidat til stillingen som biskop i Borg. Syv av de tolv biskopene hadde ham som førstekandidat, mens Kirkerådet ønsket avdelingsdirektør Paul Erik Wirgenes fra Hosle. Han jobber nå i Kirkerådet.

Paul Erik Wirgenes fikk totalt sett flest stemmer i de kirkelige rundene før utnevnelsen. Men bispeflertallet prioriterte Sommerfeldt på topp.

Han fyller 60 år i neste måned og er gift med Marianne Uri Øverland, som har vært kirkesjef i Asker i syv år. Hun arbeider nå som forstanderinne ved Lovisenberg.

Bispeboligen i Borg, som blir Sommerfeldts nye bolig, var tidligere politistasjon i Fredrikstad.

Atle Sommerfeldt avla teologisk embetseksamen i 1980 og tok praktisk-teologisk seminar ved Menighetsfakultetet i 1981. Han har i tillegg et årsstudium i norsk, samt mellomfag i sosiologi.

Tidligere har Sommerfeldt blant annet vært generalsekretær i Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke (1993 – 1994) og assisterende generalsekretær i Botswana Christian Council (1989 – 1993). I perioden 1982–1984 virket han som prest i Oslo Bispedømme.

Artikkeltags