Nina Emilie Ørbech (21) skriver åpent om hvordan det er å leve med en bipolar lidelse. Juryen synes bloggeren er modig, og mener bloggen kan bidra til større åpenhet og mer innsikt rundt psykiske lidelser. At hun også har truffet mange lesere, viser antall stemmer hun har fått fra leserne. I sum gjør dette Nina Emilie Ørbech til vinner av Budstikkas bloggkonkurranse.

Kristin Oudmayer har lenge vært en markant blogger. Selv om hennes blogg ikke var blant dem som kapret flest stemmer, mener juryen Oudmayer bidrar til å sette dagsorden i samfunns-debatten med sine innlegg og således er en svært viktig blogger, som fortjener en plass helt i toppen i kåringen.

Simen Spurkland blogger om sine egne erfaringer som mattelærer. Han viser gjennom bloggen store ambisjoner på egne,
elevenes og mattefagets vegne. Juryen mener at bloggen er et unikt bidrag i undervisningsdebatten, og er både lærerik og nyttig. Det juryen savner er litt flere
kommentarer på innleggene, og deri-
gjennom også større dialog mellom
bloggeren og leserne.

Bloggen til Marte Eilertsen Nygård fra Lommedalen fikk flest stemmer, både i den innledende runden og i finalen. 115 blogger var påmeldt. Cheerblogg fikk 588 av totalt 3.231 stemmer i den første runden. Nina Emilie Ørbech (21) kom på andreplass hos publikum.

Juryen

Budstkkas jury har bestått av Cecilie Staude, Anine von Krogh, Marianne Skøien og Dag Otter Johansen.

Les mer om bakgrunnen til jurymedlemmene her