Slik gikk det da direktør-pappaen bakte kake til datterens juleavslutning

KAKE-OPPGJØR: Den endeløse rekken av arrangementer, dugnader og kaker  kan ta pusten fra alle og enhver, mener Widerøe-direktør Richard Kongsteien fra Nesøya. Her fotograftert med ektefellen Connie Barr under Gullruten i fjor. FOTO: MATTIS SANDBLAD/VG

KAKE-OPPGJØR: Den endeløse rekken av arrangementer, dugnader og kaker kan ta pusten fra alle og enhver, mener Widerøe-direktør Richard Kongsteien fra Nesøya. Her fotograftert med ektefellen Connie Barr under Gullruten i fjor. FOTO: MATTIS SANDBLAD/VG Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Alle skal ha juleavslutning, julelystenning og nissefest. Samlet blir det til en hyggemaskin som maler foreldrene i småbiter, mener Widerøe-direktør og tobarnsfar Richard Kongsteien.

DEL

– Da jeg kom hjem etter en lang kjøre- og hentedag i går kveld, slo det meg plutselig: «Pokker! Jeg trenger to kaker til i morgen», sier Richard Kongsteien, informasjonsdirektør i Widerøe og tidligere journalist og programleder.

Kongsteien bor på Nesøya i Asker med datteren Milla (9), sønnen Mikael (14) og kona Connie Barr, som er journalist og tidligere TV 2-programleder.

Etter å ha bakt sin åttende langpanne denne høsten, la han mandag kveld ut et bilde av en kake med påskriften «Drit og dra» i melisglasur på sin Facebook-profil. Bildet er ledsaget av følgende melding: «Passiv-aggressivt sammenbrudd etter høstens 8. dugnadskake».

– Kan ta pusten fra enhver

– Faceboook-meldingen var en spontan handling, basert på den samme drivkraften som fikk mange kvinner til legge ut motbilder da denne fotballfrue-bloggeren publiserte bilder av hvordan hun så ut fire dager etter fødselen, humrer Kongsteien.

Tobarnsfaren legger ikke skjul på at det unektelig humoristiske bildet dels er et utslag av ektefølt frustrasjon.

– Dagens foreldregenerasjon gjør alt vi kan og mer til for ungene våre. Den endeløse rekken av arrangementer, dugnader og kaker er kan ta pusten fra alle og enhver. Jeg er sikker på at alle mødre og fedre som er med på racet vil kunne kjenne seg igjen i det, sier han og fortsetter:

– Alle løper fra arrangement til arrangement, med dårlig samvittighet for at vi hverken klarer å være til stede i øyeblikket med barna våre, eller klarte å fikse den fineste kaken. Foreldre skvises hele året, for så å møte en firedobling i desember. Alle skal ha avslutninger og julelystenning og nissefest. Hver især er gode intensjoner og hyggelig, men samlet blir det til en hyggemaskin som maler foreldrene i småbiter.

– Hauser hverandre opp

Kongsteien tror jaget til dels skyldes «jakten på å fremstå perfekt».

– Vi skal klare jobbene våre, være sunne og friske og stille ferdigpyntet med den flotteste kaken på skoleavslutningen. Her hauser foreldrene hverandre opp, så det er helt og holdent vår egen skyld, sier han.

Etter å ha kamuflert det utvetydige budskapet med et tykt lag kokos, ble kaken servert til stor glede på avslutningsfesten ved Nesøya skole tirsdag kveld.

– Jeg fikk litt dårlig samvittighet da jeg så hvordan ungene koste seg. Det er tross alt et stort privilegium å gi sine barn gode opplevelser. Nettopp derfor tror jeg vi foreldre kunne hatt godt av å sette en fot i bakken av og til. Vi må innse at perfeksjon er en umulighet, og at godt nok er nettopp det, sier han.

Artikkeltags