Nominasjonskomiteen har satt opp Medalen på 9. plass. De håper hun skal ta med seg sin publikumsappell fra fotballen og inn i politikken, og skyte Høyre tilbake i ubestridt lederposisjon i Asker.

Medalen har ingen praktisk erfaring med politikk, men sier til Budstikka at hun er veldig motivert.

– Jeg ble temmelig overrasket da jeg ble spurt. Men jeg har vært medlem av Høyre i mange år, og er veldig engasjert i lokalmiljøet mitt, sier Medalen.

Kultur, idrett og trygghet

Medalen har 156 landskamper i fotball, og spilte for Asker hele karrieren, bortsett fra to perioder hvor hun var proff i Japan. En typisk goalgetter.

– Jeg har alltid hatt nummer ti, nå er jeg nummer ni, ler hun.

I det daglige arbeider hun i politiet, blant annet med narkotikasaker. Erfaringene fra yrket og fra idrettskarrieren tar hun med seg inn i politikken.

– Gode og trygge oppvekstvilkår for barn og unge er nok det som opptar meg mest. Det betyr gode idrettstilbud, gode kulturtilbud, og nok politi og ressurser til å forebygge kriminalitet og gjøre det trygt å gå ute om kvelden. Skolepolitikken engasjerer meg også sterkt, sier Medalen.

- Fornyelse viktige

Linda Medalen er ikke den eneste overraskelsen på nominasjonskomiteens liste. Næringslivstoppen Stein Annexstad (62) er nominert på 12. plass, og velkjente Leif Frode Onarheim (72) er også overtalt til å stå på listen, som ankermann på 40. plass. Listen yngste, Unge Høyres Maria Kjelbye (20), er på 15. plass, mens 25 år gamle Gard Olav Gabrielsen er kumulert inn på 4. plass. I tillegg er det flere nye navn, rekruttert utenfor de velkjente politiske stiene.

– Vi har jobbet mye for å få til en fornyelse, samtidig som vi skal sikre kontinuitet, sier lederen i nominasjonskomiteen, tidligere ordfører Eyvind W. Wang.

– Det tror jeg vi har klart. Vi har vært ute i politikkens ytterkant og funnet personer som ikke nødvendigvis har så lang fartstid, mens som har markert seg i sitt nærmiljø og som er engasjert. Vi har ikke gått etter ansiennitet, for å si det slik. Noen vil nok være skuffet for at de ikke er lenger oppe, men det er dette vi mener tjener partiet best, sier Wang.

Et meget viktig poeng for nominasjonskomiteen har vært å bygge et solid lag rundt den ferske ordførerkandidaten Lene Conradi (36). Det har preget valget av de kumulerte kandidatene. I tillegg til Gabrielsen har veteranene William Norset (69), Hege Damm Schwarz (36), Ellen Ugland (51) og Per Anders Owren (60) fått de sikre plassene etter Conradi.

Nominasjons-

komiteen forslags

1. Lene Conradi (36), Nesbru, 2. William Norset (69), Borgen, 3. Hege Damm Schwartz (36), Borgen, 4. Gard Olav Gabrielsen (25), Asker, 5. Ellen Ugland (51), Nesøya, 6. Per Anders Owren (60), Vettre