Skal kåre Bærums vakreste bygg

GODT STED: Jurymedlem Eirik T. Bøe utenfor Haslum krematorium, som han synes er et eksempel på særdeles god arkitektur. 
FOTO: KARL BRAANAAS

GODT STED: Jurymedlem Eirik T. Bøe utenfor Haslum krematorium, som han synes er et eksempel på særdeles god arkitektur. 
FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Eirik T. Bøe er glødende opptatt av arkitektur, og gleder seg til å sitte i juryen for tidenes første arkitekturpris i Bærum.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Hva mener du er Bærums vakreste bygg? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Planutvalget har valgt Eirik T. Bøe (V) fra Jar og Morten Larsen (H) fra Jong som politiske medlemmer i juryen. Som arkitekturhistoriker gleder Bøe seg stort til oppgaven.

Identitet

– Jeg er overbevist om at arkitektur gir en identitetsfølelse, at det er viktig for fellesskapet. Omgivelsene tilhøre jo oss alle sammen, og da er det viktig hvordan vi former dem. Samtidig er det et vanskelig tema å håndtere, siden det er så mange meninger, sier Eirik Bøe.

Vi møter ham utenfor Haslum krematorium, fordi det ifølge Bøe er et fremragende eksempel på god arkitektur i Bærum.

– Det er noe av det beste Bærum har å by på. Arkitekt Jon Engh har brukt naturen som utsmykning og som et bærende element, noe som appellerer veldig til oss. Uansett tro eller tvil, så har arkitekten skapt et godt sted å ta farvel med sine kjære.

Rom for folk

– Andre eksempler på god arkitektur i Bærum?

– Masse. Vi har tre kategorier, offentlige bygg, villaer og næringsbygg. Rådhuset er jo selvsagt, og det er mange fine villaer. Skolene er også jevnt over av god kvalitet, både gamle og nye. På Fornebu skjer det mye spennende, men det er litt vanskelig å se foreløpig. Ellers synes jeg sentrumsutviklingen har vært veldig god, for eksempel på Bekkestua. Her har man skapt rom for folk, og det er bra.

Mer farger

– Er det noe du ergrer deg over?

– Jeg har sluttet å ergre meg.

– Hva med alle de moderne boligene som popper opp i de etablerte boligstrøkene?

– Det som slår meg, er at det blir mye hvitt. Den opprinnelige funksjonalismen hadde mer farger, og jeg synes det ville vært mer spennende hvis flere av de nye funkishusene var i terrakotta eller oker. Det er lettere å holde ved like også.

– Har du noen favorittstilart?

– Nei, jeg spiser alt, jeg, bare det er bra, sier Eirik Bøe.

De øvrige jurymedlemmene er Morten Larsen, arkitekt Nils Ole Brandzæg og Beate Hølmebakk samt plansjef Arthur Wøhni fra kommunens administrasjon.

Artikkeltags