Ulykken skjedde ved bussholdeplassen på Drengsrud klokken 19.12 3. november i fjor.

Tingretten la størst vekt på værforholdene, da den konkluderte med at 23-åringen måtte frifinnes:

– Det var dårlig sikt, mørkt, styrtregn og nylagt svart asfalt som absorberte lyset på ulykkestidspunktet, skriver tingrettsdommer i Asker og Bærum tingrett, Nina Mår i den ferske dommen.

Ba om streng straff

Aktor i saken, politiadvokat Pia Sofie Nilsen, hadde lagt ned påstand om ubetinget fengsel i 15 dager for 23-åringen, i tillegg til å betale en erstatning på 75.000 kroner til den påkjørte jenta.

17-åringen fikk brudd i høyre ben og hjernerystelse i sammenstøtet.

Nilsen ba også om at 23-åringen som er sjåfør av yrke, mistet førerkortet i seks måneder.

Men retten var uenig:

I dommen peker tingrettsdommer Mår på at jenta var kledd i mørke klær fra topp til tå. I tillegg hadde hun en svart paraply som sannsynligvis skjulte ansiktet og hindret ansiktet i å reflektere lys. Jenta brukte ikke refleks.

– Hun hadde trolig gått rett ut i fotgjengerfeltet, enten fordi hun trodde hun ville rekke over før bilen kom, eller fordi hun trodde sjåføren hadde sett henne og ville stoppe, heter det i dommen.

Var varsom nok

Retten la 23-åringen forklaring til grunn for frifinnelsen. Han forklarte at han var godt kjent i området. Til tross for at det var fartsgrense på 40 kilometer i timen på strekningen, hadde han sakket farten til 30 på grunn av dårlig sikt.

– Under de rådende forhold var selv 30 kilometer i timen for fort, mente aktor Nilsen.

Tingretten kunne i etterpåklokskapens lys gi aktor rett, men mente at 23-åringen holdt seg godt innenfor veitrafikklovens aktsomhetskrav.

Politiet kjørte forbi

Som et bilde på hvor dårlig sikten var denne høstkvelden, trekker dommer Mår frem at politiet, når patruljen kom frem til åstedet, kjørte forbi den skadede jenta. Advokat Terje Amland i Sandvika var forsvarer for 23-åringen.