Senterleder: – Det er svært uheldig

VANNLEKKASJE: Mandag rant vannet inn på Trekanten i Asker. Hva som er årsaken til vannlekkasjen er et mysterium. FOTO: MARTIN WRIGHT

VANNLEKKASJE: Mandag rant vannet inn på Trekanten i Asker. Hva som er årsaken til vannlekkasjen er et mysterium. FOTO: MARTIN WRIGHT

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mandag rant vannet inn på Trekanten i Asker under et kraftig regnskyll. Det er ikke første gang at kjøpesenteret har blitt rammet av vannlekkasje.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

– Det er svært uheldig, og det er ikke en positiv situasjon hverken for kundene, leietagerne eller oss. Hadde vi visst hvor lekkasjen var, så hadde vi utbedret det for lenge siden. Det gir ingen god handleopplevelse for kundene, hvilket er beklagelig, sier senterleder Mette Kiilerich.

Det var ved 13-tiden mandag at regnvannet kom inn gjennom taket på Trekanten i Asker. Butikker i andre etasje og Meny i første etasje ble rammet av vannlekkasjen.

– Vi har ikke fått kartlagt stedet hvor vannet kommer fra, men dette er et arbeid vi jobber kontinuerlig med. Det har vi gjort en god stund.

LES OGSÅ: Oversvømmelse på Trekanten

20.000 liter vann

Trekanten har også tidligere vært rammet av vannlekkasje. I august 2008 rant 20.000 liter vann inn på senteret. Det var riktignok i forbindelse med en test, hvor man tettet slukene på taket for å se om vannet slapp inn i senteret. Da slukene ble åpnet, førte det til så stort trykk at vannet rant inn. Årsaken til mandagens vannlekkasje er imidlertid et mysterium.

– Hadde vi visst hva som var årsaken, så hadde vi gjort noe med det. Vi har jobbel veldig mye mot vannlekkasjer. Det har blitt lagt ut fargetester rundt bygget, i et forsøk på å spore hvor vannet kommer ifra. Dette arbeidet fikk vi ingen respons på, sier hun og fortsetter:

– Vi har også byttet forskjellige rør i senteret, blant annet avløpsrør. Det har også blitt filmet inne i slukene og ut i rørsystemene så langt det er mulig. I tillegg er alle slukene spylt.

Fire forskjellige bygg

Senterlederen understreker at de gjør absolutt alt de kan for å få slutt på vannlekkasjene og har innkalt eksterne fagfolk som har begynt arbeidet. Blant annet skal skjøtene mellom byggene sjekkes.

– Trekanten består av fire forskjellige bygg, hvor enkelte er bygget på forskjellige årstall. Det er mulig at lekkasjen kan ha sammenheng med de forskjellige skjøtene mellom byggene, og vi vil nå sjekke membranen langs veggen og i skjøtene, avslutter hun.

Artikkeltags