Familien Skagefoss vet at de lagt fra er alene om å sitte strategisk plassert med 20 fingre på to tastatur koblet til hvert sitt nett et kvarter før påmeldingsfristen. Det er årets høydepunkt som står på spill for Rikke - en uke på Tomm Murstad sjøleir på Høyerholmen i Asker.

I fjor var alle åtte leirukene fulltegnet med lange ventelister etter noen få, små minutter etter at det var åpnet for påmelding.

Først til mølla

– Her handler det bare om å være kjappest mulig, sier Anniken Hov Skagefoss (41), mammaen til Rikke. De to sitter sammen med pc og mobil foran seg på hjemmekontoret i Båstad terrasse i Asker.

Pappa Tarald (45) sitter på jobben – i samme ærend som kona og datteren: Å logge seg på rasket mulig nøyaktig klokken 18.00 for så å taste inn navn og nummer og mer til så fort tastaturet tillater.

– Jeg har vært på sommerleiren to ganger før. Og jeg har veldig lyst til å dra tilbake. Det er det gøy å kjøre på vannski, være i båt og bo ute på en øy, sier 12-åringen, som går i 7. klasse på Hofstad skole.

Klar – ferdig – gå

– Å nei! Det raskeste tastaturer funker ikke! Påmeldingen er om ti minutter – er vi ikke på nett da, får vi rett og slett ikke plass, sier Anniken og roper på husets 15-åring, som fikser og ordner i pc-kort og ledninger. Hun har vært på sjøleir før og har forståelse for iveren.

– Hvor lang tid er det igjen nå? sier en småstresset mamma. Nett og tastatur funker. Hun har lest seg opp på skjema, funnet ut hva som skal stå hvor. Hun er helt klar.
To minutter igjen. Ett minutt igjen. Klar, ferdig – klokken er 18.00 - gå.

– Nå! sier Anniken og lener seg innbitt over maskinen. Konkurranseinstinktet til den tidligere alpinisten er tent. Fingrene løper det aller raskeste de kan over tastaturet.

Ny personlig rekord

1 minutt og 59 sekunder senere er det gjort: Påmeldingen er fullført.

– Yes! Det er en bra tid! Jeg ble helt svett, jeg, ler Anniken.

Hun ringer mannen for å sjekke hans tid: 1 minutt og 36 sekunder.

– Det er raskere enn i fjor – selv om vi hadde tre maskiner da. Jeg tror det holder, jubler Anniken.

Men familien vet ennå ikke hvordan resultatet av bookingen blir. Resultatet av hurtigtastingen kommer ikke før dagen derpå.

– Vi vet ikke om vi får den uken vi helst vil, vi får se. Vi legger opp ferien etter når Rikke får leirplass. Vi hadde ikke gjort dette om det ikke hadde vært noe hele familien synes er veldig bra.

Fullt etter 1 min og 17 sek

– Påmeldingen gikk på skinner selv om det var kjempepågang klokken 18. Den mest populære uka – den siste sommerferieuken – ble fulltegnet etter 1 minutt og 17 sekunder, forteller daglig leder ved Tomm Murstad sjøleir, Anniken Murstad. 536 barn vil få plass på leiren som koster 6.450 kroner for én uke.

– Ingen behøver å fortvile selv om de står langt bak på venteliste – vi vet at det er mange dobbeltbookinger, sier Murstad.

Tildelingen av plasser vil senest bli klare og offentliggjort på nettsidene til sjøleiren torsdag morgen.