Utenfor huset hennes står det et helt lite hav av fakler. Barn og voksne i alle aldrer fra nærmiljøet.

– Jeg kjenner ikke alle lenger, ler Line Large Finnbråten.

14.gang

Det var i 2001 hun fikk ideen. Som nyinnflyttet småbarnsmor så hun behov for et arrangement på nyttårsaften for barna før de skulle legge seg.

– Det begynte med aking og pølsefest for barna her hjemme. Siden den gang har toget blitt større og større, og i fjor var det vel et par hundre. Det er veldig, veldig hyggelig, sier hun.

Ungdommen klar

Line har sendt sms-er til venner og vennene har sendt til sine venner igjen. Nå bruker de Facebook til å spre budskapet om toget.

– Vi ser også at ungdommene blir med, selv om de nå har blitt eldre og har egne fester selv, forteller Line.

Utgangspunktet er Lauritz Sands vei på Eiksmarka, men Line har en bror som bor i Ruglandveien. Nå har de dratt i gang et tilsvarende tog der, og de to togene møtes til ett langt tog.

– Alle tar med egne fakler og de som vil kan bidra til det felles fyrverkeriet. Dette er blitt starten på nyttårsfeiringen for mange, sier hun.

– Hvordan føles det å ha fått til noe såpass stort?

– Det er utrolig hyggelig. Jeg har alltid jobbet mye for nærmiljøet og vi har også et eget 17. mai-tog her i veien med egen fane og musikkorps, forteller hun.

Opptatt av miljøet

Ildsjelen påpeker at Eiksmarka har gått gjennom et stort generasjonsskifte de siste 15 årene.

– De nye som kommer, må få kjenne at det er et levende miljø her. Det er godt å være her og godt å vokse opp. Det har vært viktig for meg. Eiksmarka er et trygt og vennlig sted, sier hun.