– Ruters app er skreddersydd for Ruters brukere slik at det skal bli enda enklere å reise med gyldig billett. Den er spesielt enkel å bruke på de korte turene. Med den nye appen kan du også kjøpe billetter til flere som reiser sammen, noe som kundene våre har etterspurt, kommenterer Ruters administrerende direktør, Bernt Reitan Jenssen i en pressemelding.

Appen som ble lansert mandag, kan lastes ned fra både App Store, Google Play og Windows Phone Store. I Ruters app finner du alle Ruters holdeplasser, inkludert alle stasjonene til NSB. Reisende med tog kan også bruke Ruters mobilapp for togreiser innenfor Oslo og Akershus.

Siden juli har reisende med Ruter hatt tilbudet om å bruke appen fra NSB for å kjøpe billett.

LES OGSÅ: Dette er ruteendringene til NSB og Ruter

Kjøpes på forhånd

Billetten må du kjøpe før du går om bord på transportmiddelet eller går inn i en kontrollsone på T-banen. Du bestemmer selv hvor langt du vil reise, ut fra soner eller Ruters holdeplassregister. Du kan kjøpe flere billetter på en gang, både til voksne og barn, opplyser Ruter.

Billetten er gyldig for påstigning rett etter kjøp, men det er lagt inn to minutters nedtellingstid for å redusere muligheten for sniking. Dette har Ruter gjort for å unngå at noen venter med å kjøpe billett til de ser at det er kontroll. Da vil kontrollørene se at billetten ble igangsatt etter at de har gått om bord, og da vil de utstede tilleggsavgift.

For å hindre forfalskning, vil billettene ha en QR-kode som kontrollørene leser av. I tillegg vil billettene ha en animasjon, som gjør det ekstra vanskelig å forfalske billetten, ifølge Ruter.

– Periodebillett i 2013

Ved kjøp av enkeltbillett i appen kan den reisende være helt anonym, og man velger selv om kredittkortnummeret skal lagres i telefonen eller ikke. Appen kan dermed brukes av turister og besøkende, og den finnes i en engelsk utgave for de som ikke har norsk som språk på mobilen.

I løpet av første halvår 2013 kommer mobil-appen også med periodebilletter, melder Ruter. Da kan brukerne registrere seg og oppnå de samme fordelene som man har når man registrerer reisekortet sitt i dag.

Les flere nyheter fra Budstikka.