Rekordinteresse for nytt boligfelt

selgere: Arild Indresand og Nina Hox-Medom hos Skanska med modellen av boligene på Gjønnes som skal bygges på jordet bak. FOTO: KARL BRAANAAS

selgere: Arild Indresand og Nina Hox-Medom hos Skanska med modellen av boligene på Gjønnes som skal bygges på jordet bak. FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Allerede før salget starter har nesten 900 satt seg på liste for bolig på Gjønnes.

DEL

– Bortimot rekord, sier Arild Indresand som er prosjektsjef for Skanskas boliger på Gjønnes. Han er på plass i brakka som fungerer som visningssenter ute på jordet der det skal bygges inntil 200 boliger. De første 23 legges ut for salg nå til tirsdag. Søndag inviterer de til første tomtevisning.

Familieboliger

Dette boligprosjektet har folk kjent til en stund, og mange har ventet på at det skulle skje noe. Så pågangen har vært enorm, sier selger Nina Hox-Medom. Og siden boligene som legges ut er annonsert som familieboliger, er det nesten utelukkende barnefamilier som har satt seg på liste.

– Veldig mange av dem bor fra før i området, og ønsker noe større, sier Hox-Medom.
– Å sette seg på listen, innebærer at man får nyhetsbrev og blir tilsendt salgsmateriell direkte. Det er ikke mer forpliktende enn det, presiserer Indresand.

Rekkehus blir blokker

Familieboligene som nå selges er ene- og tomannsboliger, og til høsten legges de resterende 27 av samme type ut. Tredje trinn er blokkleiligheter nærmest T-banen.

De var først ment som rekkehus, men presset på å bygge tettere ved kollektivknutepunkt fikk politikerne til å gå inn for blokker i stedet. Dermed må den delen reguleres på nytt, og blir følgelig ferdig noe senere enn resten.

Endringen fra rekkehus til blokker innebærer at antall boliger totalt øker med 100.

Nært alt

De som bosetter seg på Gjønnes får kort vei til den nye T-banen, Bekkestua sentrum, skoler og det eksisterende turveinettet. Ved siden av kommer den store parken som eierne på Gjønnes gård planlegger sammen med Bærum kommune. Og hvis vi ser bort fra Fornebu, har det ikke vært bygget mange nye boligfelt i Bærum de senere årene. Derfor er Skanskas folk ikke forbauset over den store interessen.

Kombinasjonen av nye boliger med gode planløsninger, barnevennlige grøntområder og nærheten til Bekkestua rett ved en T-banestasjon er veldig attraktivt, sier regiondirektør Synnøve Lyssand Sandberg.

9,4 millioner

Men man må ha finansene i orden for å få seg et hus på Gjønnes. Ene- og tomannsboligene er prissatt til mellom 7,9 og 9,4 millioner kroner. Hva blokkleilighetene kommer på, vet ennå ingen.

– Salget vil foregå ved loddtrekning. Vi ønsker ikke at folk skal måtte ligge i sovepose for å sikre seg huset de vil ha, så det trekkes hvilken plass i køen de får. Det blir mer rettferdig, sier Indresand.

Artikkeltags