Det var mange som vegret seg for å fylle tanken helt opp da den lite velkomne rekorden ble satt på Nesbru. 15.13 kroner per liter blyfri 95 lyste opp på tavlen til bensinstasjonen.

– Jeg prøver å fylle på søndager. Nå fyller jeg bare en slant, og så får jeg tanke mer senere, sier Mads Hopland fra Billingstad.

Hopland kjører tog eller buss til jobb, så bensinprisen er ikke veldig viktig for ham.

Rekordhøy listepris

Kommunikasjonssjef Lillian Aasheim i Shell sier at selskapet har en rekordhøy listepris på 14.87. I tillegg kommer det et transporttillegg.

– Det er oljeprisen som er på vei oppover, men det er også andre faktorer som spiller inn, som raffineritilgang. Det er færre som produserer raffinert bensin og diesel og dermed blir etterspørselen større og prisene høyere. Likevel er det primært oljeprisen som er årsaken til dagens bensinpris, sier Aasheim.

LES OGSÅ: Populær priskrig

Under 15 kroner

Da Budstikka tok turen for å prate med kunder mandag ettermiddag krøp bensinprisen listeprisen under 15 kroner.

– Det er rett og slett en vanlig ting som skjer i løpet av uka, og som kan ses i sammenheng med lokal konkurranse, fortsetter hun.

– Vil det bli flere prisrekorder i løpet av uken?

– Det er ikke jeg den rette til å svare på. Jeg kan ikke spekulere i oljepris, avslutter Aasheim.

Dyr diesel

Også dieselprisen var på et meget høyt nivå mandag. Are Stenberg fra Holmen fylte diesel extra til 14.27 kroner.

– Jeg synes det ligger unødvendig høyt. Det skulle være mulig å få det rimeligere i dette landet, sier Stenberg, som følger med på prisene.

– Jeg fyller vanligvis til 12,5 kroner literen og det har vært nede i 11 kroner nylig. Man blir bevisst med disse prisene, fortsetter han.

– Men ikke i dag?

– Jeg måtte ha litt nå, men da fyller vi ikke fullt, avslutter Stenberg.