Reiser fra Gudbrandsdalen til Asker for å plukke jordbær

Familien Linde bor i Gudbrandsdalen, men plukker jordbærene på Aaby gård i Asker. F.h.: Ketil, Kristina, Veslemøy og Sofie Linde.

Familien Linde bor i Gudbrandsdalen, men plukker jordbærene på Aaby gård i Asker. F.h.: Ketil, Kristina, Veslemøy og Sofie Linde. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Veslemøy Linde reiser hver sommer til Aaby gård for selvplukk. Tirsdag plukket hun og familien en hel kasse med jordbær.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

– Du kan ikke kjøpe deg til sommeren. Når vi plukker jordbær, ser vi hveten bølge på åkeren, og vi kjenner lukten av jordbær. Vi plukker hver gang vi er i Asker, sier Veslemøy Linde, opprinnelig fra Asker, men nå bosatt i Heidal i Gudbrandsdalen.

Forrige torsdag åpnet Ola Aaby på Aaby gård for at publikum kunne plukke jordbær. Tirsdag var Veslemøy med mann og barn på plass. Hjem reiste de med en kasse med store, saftige  jordbær.

Snart ti år

Familien Linde har plukket jordbær ved Aaby gård på Vettre siden yngstedatteren Kristina (9) var liten. Hun liker best jordbær med fløte og sukker.

– Det er gøy å plukke og godt å spise jordbær, kommenterer hun idet hun tar en smaksprøve.

Veslemøy er glad for at det fortsatt eksisterer selvplukksgårder.

– De siste årene er det blitt færre tilbud, sier hun.

LES OGSÅ: Juni ble kjøligere og våtere enn vanlig

Trenger sol

Så langt er bonde Ola Aaby fornøyd med sommerens selvplukk, til tross for mye regn forrige fredag og søndag. Frem til torsdag er det meldt hovedsakelig oppholdsvær, ifølge yr.no.

Gården er åpen for selvplukk hver dag fra 10-18, såfremt det er nok modne bær i åkeren. Foreløpig kan Aaby bekrefte at gården er åpen onsdag.

– Hvis det kraftige regnværet fortsetter, kan det bli for mye vann for modne bær. I bakken renner vannet vekk, mens nede der det er flatt, kan bærene bli utsatt for mugg og fukt, sier han.

Les flere nyheter her

Artikkeltags