Dermed blir det tredelt seier i årets regionfinale i high tec-legobygging, som fant sted på Lillestrøm i starten av november.

I tillegg til «Superminds» fra Nes, som allerede er kåret til vinner, rykker «Dudes of Norway» fra Lommedalen og «Geekin around» fra Drøbak opp på førsteplassen.

Fra Lommedalen

De to førstnevnte drar til Bodø i helgen for å være med i den skandinaviske finalen i First Lego League lørdag 30. november.

Slik Budstikka har skrevet før, har de ti unge legobyggerne fra Lommedalen valgt å ha snøskred som tema i konkurransen, som i år handler om naturkatastrofer.

LES OGSÅ SAKEN: "Snøskred ga sølv i Lego"

Rekordinteresse

– Vi var fornøyd etter finalen og sølvplassen for noen uker siden. Nå er laget veldig glade for at vi faktisk vant, sier Geir Hellum, veileder for legolaget «Dudes of Norway». Han innrømmer at regnetabben har gitt laglederne litt hodebry.

– Vi måtte jo hive oss rundt for å rekke å organisere reisen nordover for ti barn på kort varsel. Men vi har heldigvis fått det til – fredag morgen drar vi. Vi gleder oss veldig til finalen lørdag, sier Hellum.

LES OGSÅ: Lego-fest i Telenor Arena

– Kjedelig feil

Jan Carsten Gjerløw, prosjektleder for regionfinalen i Lillestrøm, forklarer at regnetabben skyldes en feil i datasystemet som skulle beregne og vekte seks ulike kategorier i kunnskapskonkurransen.

– Det er kjedelig at denne situasjonen oppsto. De tre lagene i toppen var svært jevne, derfor har dommerne nå valgt å kåre tre vinnere da vi ble gjort oppmerksomme på den tekniske feilen, sier Gjerløw.

LES OGSÅ: Vant Lego for 8850 kroner

Rekordhøy interesse

– Synes du det er litt ironisk at teknologien svikter i en prestisjefylt teknokonkurranse?

– Ja, det kan du godt si. Dette er en feil som strengt tatt ikke burde skje, sier prosjektlederen.

Interessen for å være med i de skandinaviske regionfinalene i First Lego League var i år rekordhøy med 851 lag fordelt på 44 skandinaviske byer. Det er vinnerne herfra som lørdag møtes til dyst i Bodø.

LES OGSÅ: Elever slo et slag for Lego