Reddet fra synkende sivbåt

4. juli la Tormod Granheim fra Evje ut på turen med sivbåten fra New York. FOTO: STEPHAN SCHON

4. juli la Tormod Granheim fra Evje ut på turen med sivbåten fra New York. FOTO: STEPHAN SCHON

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Tormod Granheim (32) fra Evje og resten av mannskapet på sivbåten Abora 3 er reddet i Atlanteren.

DEL

Etter at hekken brakk av båten 25. august har sivbåten hatt slagside. Selv små bølger har slått over dekk, og Tormod Granheim og resten av mannskapet har sovet på sivbåtens hyttetak.

– Hele mannskapet er ok, forteller Reiner Hauser hos SatPro til Nettavisen. Han har fulgt sivbåten via satellitt på veien over Atlanteren.

Mistet kameraten

Granheim er kjent som ekstremskikjører og mange husker han fra i fjor da han sammen med den svenske kameraten Thomas Olsson skulle bli de første til å kjøre ned nordveggen av Mount Everest (8850 m.o.h.). Etter å ha klatret verdens høyeste fjell, og med ski på beina på vei ned igjen, falt Olsson 1.700 meter etter at et rapellfeste røk. Olsson ble funnet død

Sivbåten la ut fra New York 11. juli med kurs for Azorene med håp om ytterligere å bevise Thor Heyerdahls teori om at oldtidssivilisasjonene hadde kontakt.

Et tysk fjernsynsteam fra ZDF hadde leid en båt og planla å filme Abora 3 da den kom inn mot øyen Flora i Azorene. Mannskapet tok kontakt med teamet, og i går gikk mannskapet over i kamerabåten.

Til Azorene

Båten med mannskapet er nå på vei mot Flora, den vestligste øyen i Azorene.

– De er fortsatt til havs, sier Reiner Hauser til Nettavisen.

Abora 3 driver nå tom i Atlanteren. Siden 11. juli har sivbåten seilt 1489 nautiske mil østover fra New York; 2.750 km. Det har gått både på kryss og tvers underveis, og utseilt distanse er hele 2158 nautiske mil, nesten 4.000 kilometer.

Søkeord: Tormod Granheim

Artikkeltags