Reagerer kraftig på rykte om russeknute for voldtekt

RUSSEKNUTE: Et rykte om russeknute for å voldta en Halden-russ har fått politiet til å reagere kraftig. ILLUSTRASJONSFOTO: ULF HANSEN

RUSSEKNUTE: Et rykte om russeknute for å voldta en Halden-russ har fått politiet til å reagere kraftig. ILLUSTRASJONSFOTO: ULF HANSEN Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet i Asker og Bærum reagerer kraftig på et rykte om russeknute for å voldta en russ fra Halden, og ber russen rydde opp i egne rekker i et krast brev.

DEL

– Vi ble kontaktet av politiet i Halden, som hadde fått opplysninger av sin russ om at bærumsruss hadde en hemmelig russeknute som gikk ut på å voldta en Halden-russ, sier politioverbetjent Ole Magnus Jensen i Asker og Bærum politidistrikt.

– Om dette er et rykte eller helt konkrete opplysninger vet jeg ikke. Men uansett om dette er reelt eller ikke, så er det helt forkastelig og i dårlig stil, og noe som politiet ser svært alvorlig på.

LES OGSÅ: Hyggelig russeinitiativ

– En tankevekker

Jensen forteller at politiet har vært i kontakt med de forskjellige bussjefene i Bærum og fortalt at dette er helt uakseptabelt.

– Vi har tatt kontakt med ønske om at russen får til en selvjustis og at de selv slår ned på dette. Det er helt sikkert noen som vet hvem som står bak.

Politioverbetjenten er imidlertid klar på at det kun er en eller et mindretall som står bak denne russeknuten.

– Dette er på ingen måte en offisiell russeknute, og igjen er det en eller flere som ødelegger for veldig mange, sier Jensen, og fortsetter:

– Når man uttaler seg som russ i Bærum, så representerer man hele russekullet. Det bør være en tankevekker for dem som har gjort dette her.

LES OGSÅ: Russ blar opp 10.000 kroner til Filippinene

Tar avstand

Tilbakemeldingene politiet har fått fra russen er at de ikke kjenner til ryktet om russeknute for voldtekt, og at de tar sterkt avstand fra dette.

– Det virker som om hovedstyret har en klar holdning til problemstilling, og at de tar dette på alvor og støtter oppom holdningskampanjene som blant annet «Kjernekar». Det setter politiet pris på.

I brevet fra politiet står det blant annet at russen risikerer å bli bortvist fra russearrangementet i Halden 14.–16. april.

– Vi har en dialog med politiet i Halden, og får vi konkrete opplysninger, så vil vi dele dem med dem.

LES OGSÅ: Russ bæsjet i Meny-butikk

– Strengere sensur

Russepresident i Oslo og Akershus, Andreas Barreth sier til NRK at han aldri har hørt snakk om en slik russeknute.

– Jeg er med på å sette de offisielle knutene for Oslo og Akershus, og jeg har ikke hørt noe om dette, sier Barreth.

– Vi har hatt et helt særegent fokus dette året på at russeknutene skal være mer positive enn tidligere, og at de skal gjennom en strengere sensur.

Artikkeltags