Raser mot forsøpling av Holmenskjæret

Dette er bare en liten del av søppelet som ligger rundt på parkeringsplassen på Holmenskjæret. Leif Wilhelm Stang forteller at dette har vært en problem i rundt ett år.

Dette er bare en liten del av søppelet som ligger rundt på parkeringsplassen på Holmenskjæret. Leif Wilhelm Stang forteller at dette har vært en problem i rundt ett år. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Holmenskjærets beliggenhet gjør at mange bruker parkeringsplassen som en ren dumpingplass for søppel.

DEL

Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen.

Frustrasjonen er stor blant mange over problemet med forsøpling rundt parkeringsplassene på Holmenskjæret.

Med jevne mellomrom mottar Budstikka tips fra turgåere og andre som ferdes i området om at det ikke ser ut.

– Det siste året har forsøpling vært et stort problem her. Jeg er et ordensmenneske og blir forbannet når jeg ser dette, sier en frustrert Leif Wilhelm Stang.

– Bør straffes

Pensjonisten er ofte på Holmenskjæret og synes det er en skam at folk bruker parkeringsplassen nærmest som en ren dumpingplass.

– Det er på kveldstid at det kommer folk hit som bare kaster fra seg ting. De gidder ikke å gå bort til søppeldunkene. Det hører ikke hjemme noen steder. Noen bør ta affære og straffe dem som gjør dette, mener Stang.

LES OGSÅ: Bildeler henslengt langs tursti i Heggedal

Søppelproblemet synes godt på parkeringsplassene. En bussjåfør som daglig stopper ved holdeplassen ved Holmenskjæret, har heller ikke kunnet unngå å legge merke til alt søppelet.

– Det virker som folk bare kaster ting fra seg med fullt overlegg. Du ser det ligger søppelposer, et barnesete og engangsgriller spredt utover her, sier han.

LES OGSÅ: Hvem eier disse bilene?

Problemområde

Asker kommune har mottatt flere klager på forsøplingen og innrømmer at Holmenskjæret er spesielt utsatt.

– Det er et problem nettopp der. Holmenskjæret ligger litt utenfor allmennheten og det er lett for noen å sette fra seg ting, sier Carla Kimmels-de Jong, rådgiver ved idrett og friluftsliv i Asker kommune.

Hun synes det er synd at folk ikke tar bedre vare på et så flott friluftsområde som Holmenskjæret.

– Det går på holdninger. Vi finner jevnlig handlevogner fra Holmensenteret. Jeg synes det er altfor dårlig at folk slenger fra seg søppel på denne måten. Alle har et ansvar for å holde det rent rundt seg, påpeker Kimmels-de Jong.

LES OGSÅ: Forsøplet Holmenskjæret - la igjen visittkort

Kan ikke love ekstra tiltak

Hun forteller at kommunen har valgt å anlegge nedgravde søppeldunker i området ved stranden. Disse befinner seg rundt 150 meter unna parkeringsplassen. Ifølge Kimmels-de Jong har kommunen også satt ut en ekstra container ved parkeringsplassen.

– Jeg tror ikke det er folk som benytter stranden, som forsøpler. Der er det ryddig. Men når andre kommer på kveldstid og kaster fra seg mange ting hjemmefra, så er ikke Holmenskjæret dimensjonert for det, forteller rådgiveren.

Hun kan ikke love at kommunen vil sette ut flere containere, men forteller at de holder området under oppsyn.

– Jeg tror ikke det vil bli satt ut noen flere containere. Det må betales og vil bety flere gebyrer. Men vi holdes oppsyn med området, forteller Kimmels-de Jong.

Les flere nyheter.

Artikkeltags