Rådmannen vil utsette nye skoler og sykehjem

UTSETTELSER: Rådmann Lars Bjerke legger frem handlingsprogrammet i dag med forslag om utsettelser av skoler og sykehjem. FOTO: KARL BRAANAAS

UTSETTELSER: Rådmann Lars Bjerke legger frem handlingsprogrammet i dag med forslag om utsettelser av skoler og sykehjem. FOTO: KARL BRAANAAS Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De to nedslitte skolene på Landøya og Risenga blir ikke fornyet etter opprinnelig plan, og sykehjemmet på Nesbru forskyves i to år.

DEL

– Dette er tvingende nødvendig for å holde gjelden innenfor et forsvarlig nivå, sier rådmann Lars Bjerke som tirsdag legger frem handlingsprogrammet med budsjettforslaget for 2013–2016.

Han påpeker at budsjettforslaget for neste år ikke innebærer noen form for innskjæringer i forhold til det tilbud som er i dag.

Si din mening om budsjettforslaget i kommentarfeltet under denne artikkelen.

LES OGSÅ: Bygger skoler for 1 milliard kroner

Utsetter Landøya og Risenga

Etter planen skulle Landøya skole stått ferdig i 2016, til en pris på 300 millioner. Denne utsettes til 2017. Risenga var forspeilet å stå klar i 2017, men vil i rådmannens forslag utsettes til 2019.

Årsaken til Risenga-utsettelsen er, ifølge Bjerke, lavere elevtilvekst enn beregnet og at man nå vurderer å bygge ny skole på samme skoletomt, og ikke bygge ny skole på Fusdal slik planen var.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: Å leve etter evne

Sykehjem utsettes i to år

Det som har skapt betydelig diskusjon er utsettelsen av sykehjemmet i Gartnerveien på Nesbru som skulle skje i 2015. For rådmannen er politikernes vedtak om utsettelse kjærkomment.

Investeringene utsettes i to år og sykehjemmet vil først stå ferdig i 2017. Sykehjemmet er budsjettert til 280 millioner.

For Askers innbyggere innebærer ikke budsjettforslaget til rådmannen økte utgifter. Avgiftene justeres bare i takt med den generelle prisøkningen.

Les mer om handlingsprogrammet i Budstikkas papirutgave tirsdag:

* Flere helsesøstre
* Nei til spesialskole
* Reduserer administrasjonen

Artikkeltags