PST-pappa: - Vær kritisk på sosiale medier

ADVARTE: Direktør Jon Fitje Hoffmann fra PST

ADVARTE: Direktør Jon Fitje Hoffmann fra PST Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PST-direktør Jon Fitje Hoffmann oppfordret elevene på Eikeli videregående til å være kritiske til hva de legger ut og til propaganda som kommer fra ulike ekstreme miljøer.

DEL

En av foreldrene, Jon Fitje Hoffmann fra PST, holdt foredrag for stappfull sal under karrieredagen på Eikeli.

– For å få jobb i PST må du være sikkerhetsklarert. Det du legger ut av uheldige ting i tekst eller bilder nå, kan få konsekvenser senere i livet, sa Hoffmann til elevene.

SE BILDER FRA KARRIEREDAGEN HER

– Vi legger oss selvsagt ikke opp i det politiske eller normative syn folk har. Men vi er opptatt av om du viser dårlig dømmekraft. Om du har opptrådd truende eller hatefullt i tekst eller bilder eller publisert noe på sosiale medier som kan skade andre, så kan det få betydning senere. Selv om det går lang tid, så kan sånne ting dukke opp igjen. Det er vanskelig å se konsekvensen av det du gjør når du er 16-17 år, var PST-direktørens budskap.

LES OGSÅ: Hadde pappa som foredragsholder på skolen

Ekstreme miljøer

Han påpekte også hvor viktig det er å være kritisk til den propagandaen man blir eksponert for fra ulike ekstreme miljøer. Han mener norske ungdommer generelt er fornuftige og kritiske, men at det finnes sårbare og enkeltpersoner som kan la seg påvirke for eksempel av radikale islamistiske eller høyreekstreme grupper.

– Den første kontakten med den type krefter skjer som regel på nettet og er gjerne rettet mot ungdom, også mot yngre enn de som går på videregående, sier han til Budstikka etter karrieredagen.

LES OGSÅ: En impulsiv snuoperasjon forandret alt

– Det er flere ekstreme miljø som forsøker å radikalisere og overbevise de unge om at vold er riktig og nødvendig. Om man ikke er kritisk kan man utvikle fiendebilder og bidra til å skape konflikter. Min oppfordring til de unge er: Tenk selv, vær kritisk både til det du legger ut og til det du leser, sier Hoffmann.

Artikkeltags